Foto: 2017-11/ik-woon-hier-al-vanaf-mijn-68e-0-0-1920-1080.jpg

Alles wat je moet weten over woningen voor senioren

Een goede woning die is afgestemd op de behoeften en wensen die passen bij je persoonlijke omstandigheden, voor veel mensen is dat een ideaal gegeven.

Juist die woonwensen staan centraal bij de seniorenwoningen in Eindhoven. Als woonspecialist richt woonincplusvitalis zich op de specifieke behoeften van de oudere woningzoekende. De seniorenwoningen in de portefeuille onderscheiden zich door een aantal specifieke eigenschappen die het wonen niet alleen aangenaam maken maar ook een duidelijke meerwaarde hebben. Zo zijn de seniorenwoningen in Eindhoven levensloopbestendig en is het serviceniveau aangepast aan de wensen van haar bewoners. Zo is zorg aan huis mogelijk en zijn ook andere vormen van dienstverlening leverbaar.

De levensloopbestendige woning

De seniorenwoningen van woonincplusvitalis zijn levensloopbestendige woning. In het kort betekent dit dat de woningen geschikt zijn om de bewoner in staat te stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen, zonder aangewezen te zijn op verzorgingstehuis. Door te investeren in goede en degelijke randvoorwaarden voldoen de beschikbare 55 plus woningen in Eindhoven aan de hoge eisen van comfort en veiligheid die passend zijn voor de leeftijd van de bewoners.

Het centraal stellen van de individuele behoeften van de bewoner is het uitgangspunt bij de realisatie van onze seniorenwoningen. Zo heeft elke woonlocatie een aparte huismeester die het aanspreekpunt is voor elke bewoner. Hierdoor worden de communicatielijnen niet alleen kort gehouden, het stelt ons ook in staat om adequaat te reageren op situaties die de bewoners signaleren. Hierdoor wordt het wooncomfort en het veiligheidsgevoel vergroot.

De pluspunten van een seniorenwoning van WoonincPlusVitalis

Een van de sterke punten van een seniorenwoning van WoonincPlusVitalis is het serviceniveau. De appartementen zijn voorzien van praktische oplossingen die het zelfstandig wonen op leeftijd mogelijk maken:
- Appartementen zijn bereikbaar per lift
- Brede doorgangen zorgen voor een betere bereikbaarheid
- Automatische deuren waar nodig
- Apart toegangssysteem voor de bewoners, onbevoegden hebben geen toegang
- Indien gewenst met en zonder 24-uurs zorg en dienstverlening
- De appartementen zijn gelijkvloers
- Extra ruime doucheruimte

Seniorenwoningen met een uitstekend serviceniveau

De seniorenwoningen van WoonincPlusVitalis zijn onderverdeeld op basis van het bijbehorende serviceniveau. Dit maakt het mogelijk om de woningen exact af te stemmen op de individuele behoeften van de (toekomstige) bewoner(s). Er zijn drie verschillende niveaus, elk et hun specifieke eigenschappen:

- WoonincPlusVitalis Basis
De woningen die onder het WoonincPlusVitalis Basisconcept vallen hebben een uitgebreid serviceniveau wat het mogelijk maakt om langdurig, zonder aanvullende zorg, zelfstandig te wonen. Veiligheid en wooncomfort zijn hiervoor belangrijke eigenschappen. De woningen zijn gelijkvloers, zijn voorzien van brede doorgangen en kennen een riante doucheruimte. Indien gewenst kan dit servicepakket uitgebreid worden met thuiszorg.

- WoonincPlusVitalis Extra
Zelfstandig wonen met extra aandacht voor ontmoeten, activiteiten en veiligheid, dat is in het kort WoonincPlusVitalis Extra. De seniorenappartementen zijn gelijkvloers en als bewoner kunt u gebruik maken van extra faciliteiten zoals een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Hier kan deelgenomen worden aan een groot scala aan activiteiten, u kunt uw sociale contacten bijhouden onder het genot van een kopje koffie of thee. Ook het gezamenlijk nuttigen van een heerlijke lunch behoort tot de mogelijkheden. Afhankelijk van uw eigen wensen is deelname aan de dagelijkse welzijnsronde mogelijk, net als de optie voor persoonlijke alarmering. Al deze extra faciliteiten vergroten het gevoel van veiligheid waardoor uw persoonlijke comfort toeneemt.

- WoonincPlusVitalis Compleet
Ook al is het WoonincPlusVitalis extra pakket al bijzonder compleet, het WoonincPlusVitalis Compleet pakket vult dit serviceniveau aan tot een hoger niveau. Hierbij valt te denken aan hulp in de huishouding, extra persoonlijke verzorging of verpleging. Indien gewenst kan dit uitgebreid worden met een stuk mantelzorg zodat het zelfstandig wonen tot op hoge leeftijd gerealiseerd kan worden. In het WoonincPlusVitalis Compleet pakket bent u als bewoner verzekerd van de meest optimale zorg en dienstverlening, op het moment dat het u uitkomt. Omdat een zorgvraag niet altijd te plannen is, is deze vorm van zorgverlening 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Ook als de zorgvraag veranderd is het mogelijk dat uw partner dichtbij u kan blijven wonen.

Reacties