Foto: woonwenstool-bouwkosten-nieuwbouw-woning

WoonWensTool: duidelijkheid bouwkosten nieuwbouw

Niet meer gissen naar bouwkosten. WoonWensTool geeft online antwoord op de vraag: 'Wat kost mijn nieuwbouwwoning?'.

 

 

Geen geheimen meer over de bouwkosten van nieuwbouwwoningen. WoonWensTool geeft online antwoord op de vraag: 'Wat kost mijn nieuwbouwwoning?'. De particulier met bouwplannen hoeft niet meer te gissen naar de bouwkosten. Zonder specifieke kennis kan de particulier nu zelf direct de bouwkosten berekenen.

 

Aantrekkelijk voor de opdrachtgever en de aannemer

Particulieren worden nauwelijks wijs op het internet als zij op zoek gaan naar de bouwkosten van een nieuwbouwwoning. Mooie praatjes van verkopers en niet realistische bouwprijzen zijn zijn deel. Een helder inzicht in de bouwkosten ontbreekt. Maar dat is verleden tijd, want nu is er de WoonWensTool. Een online tool die direct de bouwkosten in beeld brengt.

 

Tot voor kort was het zeer gebruikelijk dat de particulier met vage bouwplannen naar de aannemer stapte met de vraag of deze even een bouwprijs voor zijn toekomstige huis wilde berekenen. Na het nodige rekenwerk van de aannemer kwam de prijs op tafel. De uitwerking was vaak dat de opdrachtgever zich wezenloos schrok en boos werd op de aannemer, want de prijs was naar zijn mening veel te hoog. De aannemer was dan weer teleurgesteld, hij had immers veel tijd en aandacht besteed aan het maken van een prijs bij het vage plan van de opdrachtgever. Beide zijn dus na afloop teleurgesteld in elkaar.

 

Kan het ook anders? Ja, het kan anders. De particulier kan met de WoonWensTool, thuis en online, in alle rust spelen met de bouwkosten en zijn woonwensen. Door middel van heldere vragen en duidelijke pictogrammen doorloopt de particulier de online tool. Zo worden tal van vragen beantwoord. Bijvoorbeeld of er een dubbele garage moet komen en of er een slaapkamer op de begane grond moet komen. Ook de esthetiek van de woning wordt onder de loep genomen: wenst de particulier ramen met roeden en luiken of moderne ramen?. Het kan allemaal. Iedere keuze is bouwkosten gestuurd. Wanneer de opdrachtgever kiest voor een riante badkamer, ziet hij gelijktijdig de bouwkosten oplopen. 

 

Spelen met de bouwkosten

Overschrijden de bouwkosten het eerder ingestelde bouwbudget, dan doorloopt de opdrachtgever het programma net zo lang totdat zijn bouwkosten in evenwicht zijn met zijn maximale beschikbare bouwbudget. Door een paar keer door de WoonWensTool te lopen speelt de particulier met de bouwkosten en zijn ingestelde woonwensen. Een spelletje waarbij het eindresultaat een evenwichtig programma van wensen oplevert. 

 

Als bouwkosten en WoonWensen in evenwicht zijn wordt het gratis WoonWensRapport aangevraagd. Met dit compacte WoonWensRapport, waarin alle keuzes vastgelegd zijn, gaat de particulier naar de aannemer. Nu weet de aannemer zeker dat de woonwensen van de particulier overeenstemmen met zijn bouwbudget. En dat geeft een zeker gevoel voor zowel de opdrachtgever als de aannemer.

 

Meer informatie: www.woonwenstool.nl

 

Publicatiedatum: 3 september 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties