Foto: woonverzekeringen

Welke woonverzekeringen zijn er?

Ga je voor het eerst op jezelf? Heb je een nieuwe woning gekocht of gehuurd en wil je zorgeloos de toekomst ingaan?

Dan is het regelen van de juiste woonverzekeringen belangrijk. In geval van diefstal of brand wil je niet met grote financiële risico's te maken krijgen. Soms is het best lastig hierin goede keuzes te maken. Welke woonverzekeringen op jou van toepassing zijn? Lees direct verder en krijg antwoord op je vragen. 

Opstalverzekering - Verzeker je koopwoning

Met een opstalverzekering verzeker je al je zaken die vastzitten aan je huis tegen schade. Deze schade kan bijvoorbeeld ontstaan door brand, storm of wateroverlast. Een opstalverzekering sluit je alleen af als je een huis hebt gekocht. Als je een huurwoning hebt, hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit is veelal geregeld via de woningbouw. Woon je in een koopappartement? Dan is de opstalverzekering veelal verzekerd via de Vereniging van Eigenaren. 

Inboedelverzekering - Verzeker je spullen in huis

Niet alleen je huis zelf, maar ook de spullen in huis dienen goed verzekerd te zijn. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, maar ook je televisie, laptop en andere accessoires. Hiervoor sluit je een inboedelverzekering af. Ook verbeteringen die je hebt doorgevoerd aan een huurwoning, bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer kun je vaak onder de rubriek huurdersbelang meeverzekeren. Vaak is het ook mogelijk om een glasverzekering af te sluiten bij je inboedelverzekering. Dit kan zowel van toepassing zijn op een koop- en huurwoning. 

Woonlastenbeschermer - Verzeker je tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid

In de toekomst kun je altijd werkloos of arbeidsongeschikt raken. Je woonlasten blijven echter veelal hetzelfde. Om je tegen financiële rompslomp te beschermen, kun je ervoor kiezen om een woonlastenbeschermer af te sluiten. Dit houdt in dat je gewoon je woonlasten kunt blijven betalen, ook als je werkloos bent of arbeidsongeschikt raakt. 

Vergelijk en bespaar

Win woonverzekering die goed aansluit op jouw situatie? Vergelijk dan zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar en kies voor een passende verzekering. Kijk niet alleen naar de premie, maar lees ook de voorwaarden na en verdiep je in de verschillende dekkingen. Daarmee vind je altijd een woonverzekering die het beste bij je past.

Reacties