Foto: 2016/PortZelandeOuddorpext-06.jpg

Vakantiecottages in Port Zélande van nieuwe luxe inrichting voorzien

Op dit moment exploiteert de vakantieparkenketen Center Parcs, eigendom van Pierre & Vacances Central Parcs Group, negen parken in Nederland.

Ruimte voor nog meer parken ziet CEO van Center Parcs Mark Haak Wegmann op dit moment niet in het luxe segment dat Center Parcs aanbiedt. Voor verschillende parken geldt echter wel dat de vakantiecottages toe zijn aan een renovatie. Renoveren heeft de komende jaren dus de prioriteit voor Center Parcs.

Renovaties gestart

Inmiddels zijn de eerste renovaties al volop aan de gang in het vakantiepark Port Zélande in Zeeland. De focus ligt bij de renovaties op het aanpassen aan de eisen van de hedendaagse huisjeshuurder. Dat betekent vooral een hoger service- en afwerkingsniveau van zowel het interieur als het exterieur van de cottages. Alle vakantiewoningen krijgen nieuwe sanitaire voorzieningen en worden uitgerust met een jacuzzi, smarttv en een regendouche. Soms wordt ook de indeling van de cottages aangepast om zo bijvoorbeeld ruimte te bieden aan een grotere badkamer. Op digitaal gebied worden ook meer en betere services aangeboden om zo voor een optimaal vakantieplezier te zorgen.
Het vakantiepark Port Zélande heeft veel potentie dankzij de uitstekende ligging nabij het strand en de vele (water)sportfaciliteiten. Veertig miljoen mensen kunnen het park binnen vier uur rijden bereiken. “Center Parcs Port Zélande wordt het eerste Nederlandse park dat volledig in de nieuwe luxe stijl van Center Parcs wordt gebracht, vergelijkbaar met de nieuwbouw van parken in Frankrijk en Duitsland”, aldus verkoopdirecteur Enrico de Koster van Pierre & Vacances Property Investments. Met de renovaties hoopt Port Zélande ook voor de komende jaren weer bij de beste vakantieparken van Nederland te horen. Afgelopen jaar lag de bezettingsgraad van het park al boven de 75 procent.

Financiering

De kosten van deze renovaties worden gefinancierd door de verkoop van de 564 vakantiewoningen door het Lapidus Holding van vastgoedbelegger Klaas Hummel aan particuliere kopers en andere vastgoedbeleggers. Bij de verkoopprijs zit een vast bedrag inbegrepen dat gebruikt wordt om de vakantiewoningen mee op te knappen. Inmiddels zijn alle vakantiewoningen en de centrale voorzieningen verkocht aan zowel particulieren als aan buitenlandse institutionele beleggers. De huur die Center Parcs aan de nieuwe eigenaren betaalt ligt bovendien lager, waardoor er meer geld overblijft voor nieuwe investeringen.

Reacties