5 redenen waarom het heerlijk is om in de bouw te werken

De bouw is een alsmaar groeiende en innoverende sector.

29 Augustus 2018

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mannen en vrouwen besluiten een carrière te beginnen in de bouw. Twijfel jij nog of de bouw iets voor jou is, dan geeft dit artikel je gegarandeerd nieuwe inzichten.

1. Groot aanbod

Je kan om te beginnen na het behalen van de juiste diploma's, direct lekker aan de slag gaan. Maar ook zonder diploma’s is de kans groot dat jij zo een leuke, goede leerplek te pakken hebt. Er is namelijk een groot aanbod aan banen binnen de bouwbranche en er zijn tientallen verschillende niveaus te vinden. Zo kun je er als beginner aan de slag, maar ook als oude rot in het vak heb je zo een toffe baan gevonden.

2. Echt werken

Je hebt het vast wel eens iemand horen zeggen: werken in de bouw is niet voor watjes. En daar hebben ze ook zeker een punt. Op de bouw wordt echt gewerkt. Je steekt de handen uit de mouwen en gaat fysiek aan de slag. Grote klussen moeten geklaart worden en er moet veelal flink wat werk verricht worden. Het is zeker heel wat anders dan die standaard kantoorbaan.

3. Enorme variatie

Niet alleen zijn er veel verschillende niveaus te vinden, je ziet in de bouw ook een enorme variatie in de soorten werkzaamheden. Zo zijn er bijvoorbeeld veel stratenmakers en dakdekkers te vinden, maar zijn er ook teams die zich bijvoorbeeld specialiseren in badkamerrenovaties, het renoveren van woningen of misschien zelfs het bouwen van complete keukens.

4. Echte skills

De skills die jij leert in de bouw, kun jij ook in het dagelijkse leven meerdere malen toepassen. Heb je bijvoorbeeld altijd al je eigen huis willen bouwen? Na een aantal jaren ervaring opgedaan te hebben in de bouw kom je gegarandeerd een heel eind. Daarnaast heb je ook alle mogelijkheden om jezelf te specialiseren in wat jou goed bevalt. Werk je bijvoorbeeld graag met ingewikkelde elektrische systemen, of houd jij jezelf liever bezig met het fysiek zware werk?

5. Werk met resultaat

De een vindt het heerlijk om op het kantoor jaarverslagen te maken aan de hand van pagina’s vol cijfers; de ander vind het juist geweldig om fysiek iets tot stand te brengen en hier het resultaat van te kunnen zien. Of je nu een nieuwe straat legt, of een nieuwe keuken bouwt: in de bouw zie je altijd een resultaat waar je trots op kunt zijn.

Reacties