Vloerverwarming, kies voor elektrisch

Een woning verwarmen en verduurzamen met elektrische vloerverwarming. Waarom dit een goed idee is én hoe u dit het beste aanpakt, leest u hier.

Elektrisch vloerverwarming is een uitstekend middel om een ruimte snel mee te verwarmen. Daarnaast is het onzichtbaar. Dit in tegenstelling tot meer ouderwetse vormen verwarming, zoals verwarmen met radiatoren. Al met al, wordt elektrisch vloerverwarming een steeds populairder systeem om als hoofdverwarming in een woning in te zetten.

Energiebewuste en slimme keuze
Elektrisch vloerverwarming valt onder de categorie elektrisch verwarmen. Dit type verwarmen wint aan populariteit vergeleken met conventionele manieren van verwarmen op gas. Deze ontwikkeling is parallel gegaan aan de stijging van het aantal zonnepanelen in Nederland. Opgewekte energie van de zon, zorgt letterlijk voor een warme vloer en dus voor een opgewarmd huis. Het inzetten van elektrisch vloerverwarming is een slimme keuze die gericht is op de toekomst.

Welke vloeren zijn geschikt voor elektrisch vloerverwarming?
In principe zijn alle typen vloeren geschikt voor de combinatie met elektrisch vloerverwarming. Grote of kleine ruimtes, hout of tapijt, het is allemaal mogelijk. De categorie elektrisch vloerverwarming is zo ver doorontwikkeld dat er verschillende systemen op de markt zijn gebracht. Elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo zijn er elektrisch vloerverwarming matten, elektrisch vloerverwarmingsfolies en Quality Heating heeft haar eigen systeem, de QH Grid.

Welk type elektrisch vloerverwarming voor welke vloerafwerking?
U kunt natuurlijk niet lukraak een elektrisch vloerverwarmingsyteem bestellen en deze onder elke vloer plaatsen. De keuze voor een type elektrisch vloerverwarming systeem hangt af van onder meer het type vloerafwerking.

Onder de houtachtige vloeren zoals laminaat, hout en parket, PVC én onder vinyl en tapijt, kan men elektrisch vloerverwarmingsfolie leggen. Voor de kleinere oppervlakten tegelvloeren zoals de badkamer of het toilet, worden elektrisch vloerverwarmingmatten ingezet. Grotere tegelvloeren zoals in de woonkamer worden doorgaans gecombineerd met een ander systeem, namelijk de QH Grid. Er zijn nogal wat keuzemogelijkheden. Heeft u hierbij hulp nodig? De adviseurs van Quality Heating geven graag advies, via de klantenservice of persoonlijk in één van onze showrooms.

Bedienbaar op afstand
Als u eenmaal elektrisch vloerverwarming onder de vloer heeft liggen, moet deze natuurlijk bediend kunnen worden. Dit doet u door middel van een thermostaat. Tegenwoordig zijn er geavanceerde thermostaten op de markt verkrijgbaar. Uiteraard is het assortiment van Quality Heating ook in deze categorie zeer ruim. Thermostaten voor elektrisch vloerverwarming gaan van basic, naar het zogenoemde ‘smart’. Dit staat voor; bedienbaar op afstand met uw Smartphone. U downloadt hiervoor een app en hiermee kunt u bij voorbeeld op uw werk al, de temperatuur in huis regelen. Zodoende komt u thuis in een heerlijk opgewarmd huis. Thermostaten van tegenwoordig kunnen als bijna vanzelfsprekend ook op diverse door u ingestelde programma’s draaien.

Sets elektrisch vloerverwarming
Het is voordelig én makkelijk om uw elektrisch vloerverwarmingsysteem als set aan te schaffen. Dergelijke sets bevatten alles wat u nodig heeft om het verwarmingsysteem op juiste wijze aan te brengen in de vloer. Benodigde producten als egaline, heatpak, isolatie, tape, krimpconnectoren zijn inbegrepen in de set óf bij te bestellen in de webshop van Quality Heating.

Graag geven wij u twee tips mee. Het belang van isolatie mag niet worden onderschat. Quality Heating adviseert haar klanten altijd de vloer te isoleren alvorens het elektrisch vloerverwarming wordt aangelegd. En, neem de tijd om u te oriënteren op een passende thermostaat/ thermostaten voor in uw situatie. De keuze is reuze en ook hiermee helpen wij u wederom graag.