Elektrische radiatoren, 'bekende' warmte in een nieuw jasje

Op een duurzame manier, snel uw woning warm krijgen? Elektrische radiatoren zijn waar u naar op zoek bent. Laat u verrassen door de mogelijkheden van elektrische verwarmers.

Een elektrische radiator is een krachtig type verwarming dat past in iedere woonruimte én interieur. Een moderne verwarming, en flexibel te plaatsen. Wit of zwart, minimalistisch of met zichtbaar display; maar altijd krachtig en effectief. Verwarmt uw woning razendsnel en zorgt voor een gelijk verspreide warmte door de betreffende ruimte. Quality Heating heeft geavanceerde elektrische radiatoren en meer basic modellen in haar assortiment. Van verschillende merken zoals de bekende ADAX en Eldom, maar ook de uitstekende huismerk modellen.

Verwarmen in een nieuw jasje
Het type warmte dat een elektrische radiator ofwel elektrische verwarmer afgeeft, wordt convectiewarmte genoemd. Dit houdt in dat de lucht wordt verwarmd en verspreid door de ruimte. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld infraroodverwarming, waarbij personen en objecten worden verwarmd door straling. Convectiewarmte is wat u ook gewend bent van ouderwetse radiatoren onder uw vensterbank.

Elektrische radiatoren zijn echter veel flexibeler in het gebruik. En doorgaans mooier, daar zullen we het later in dit artikel over hebben.

Deze typen radiatoren zijn elektrisch en werken dus simpelweg door een stekker in het stopcontact te steken. U kunt ze aan de wand plaatsen of vrijstaand, op voetensteunen. Dit maakt dat elektrische radiatoren heel flexibel zijn in het gebruik. U kunt de verwarmers letterlijk verplaatsen en aan elke wand plaatsen, waar zich een stopcontact bevindt. Ouderwetse radiatoren moeten zich daarentegen bij een leidingaansluiting bevinden.

Functionaliteit combineren met design
Elektrische radiatoren zijn in vele maten verkrijgbaar. Quality Heating heeft lange modellen die ook wat smaller zijn. Vrijstaand te plaatsen verwarmers daarentegen, zijn wat vierkanter. Kleinere modellen zijn niet direct een stuk minder krachtig. De vermogens lopen uiteen en ook met een compact model kunt u een hele effectieve elektrische radiator in huis halen die uw woning snel kan verwarmen.

En altijd geluiddstil. Dat is het mooie van elektrische radiatoren, geen getik of het geluid van lopend water, zoals u gewend bent van een ouderwetse radiator. Dit maakt het geschikt om de elektrische radiator in uw slaapkamer te plaatsen. Elektrische radiatoren zijn nagenoeg in iedere ruimte te gebruiken. Zelfs in een badkamer, aangezien de meeste radiatoren spatwaterdicht zijn.

‘Smart’ bediening met WIFI
Er zijn natuurlijk basic modellen van de elektrisch radiator beschikbaar, met een eenvoudige thermostaat welke is ingebouwd in de verwarmer. Maar sinds de modellen die op WIFI functioneren hun intrede hebben gedaan op de markt, zijn deze snel het populairst geworden. U kunt hiermee uw elektrische radiator op afstand bedienen, via een app die u downloadt op uw Smartphone. Zo kunt u bijvoorbeeld op uw werk alvast de verwarming van thuis inschakelen. De WIFI modellen zijn te koppelen aan home systemen, zoals Alexa van Amazon.

Elektrische radiatoren hebben ook de mogelijkheid om allerlei soorten programma’s in te stellen. Zoals weekend of avondprogramma’s. Zodoende heeft u weinig omkijken naar de bediening van uw elektrische radiator. En blijft uw woning altijd heerlijk warm en comfortabel.