De Vasco DX generatie zorgt voor een heerlijk binnenklimaat

Dankzij de fluisterstille kracht van DX4, DX5 en DX6 heb jij het gevoel dat je altijd buiten bent.

Tegenwoordig zijn huizen zeer goed geïsoleerd en luchtdicht waardoor er in principe geen lucht meer op een natuurlijke manier in of uit kan. Toch is frisse lucht ook binnenshuis noodzakelijk. Dankzij de ontwikkeling van de nieuwste DX generatie van Vasco geniet je steeds van een heerlijk zuiver binnenklimaat. De drie varianten DX4, DX5 en DX6 bieden een passende oplossing voor iedere woning.

Voordelen

De nieuwste ventilatie-units van Vasco hebben een compacte, strakke vormgeving. Je kan ze horizontaal of verticaal plaatsen. Daarnaast hebben ze nog een aantal andere belangrijke voordelen. Zo zijn ze fluisterstil, energiezuinig en onderhoudsvriendelijk.

Fluisterstille werking

Het is Vasco gelukt om opnieuw de stilste generatie van ventilatie-units te ontwikkelen. Fluisterstil en zonder impact op het milieu wordt lucht geruisloos in beweging gezet. De lucht wordt naar de woning aangevoerd en uit de woning afgevoerd. Dankzij een aantal slimme keuzes, behoort de nieuwe DX generatie van Vasco tot de allerstilste ventilatie-units op de markt. Zo is de plaatsing van de fluisterstille ventilatoren uiterst belangrijk waardoor de ‘uitstraling’ van het geluid naar de woningaansluitingen tot een minimum beperkt is. Daarnaast hield Vasco ook rekening met de aerodynamica. Wanneer lucht gaat ‘botsten’ ontstaat er immers geluid. Daarom positioneerden ze een ‘flowgrid’ voor de ventilatoren die de lucht stroomlijnt waardoor het geluid beperkt is. Tot slot zijn er ook slimme rondingen aangebracht om de ventilatie-unit fluisterstil te maken.

Optimale energie-efficiëntie met warmteterugwinning

Ventileren is een absolute noodzaak, want schone zuivere lucht is niet alleen goed voor ons welzijn, maar heeft ook een positieve invloed op het energieverbruik voor het verwarmen van je woning. Dankzij de nieuwe warmtewisselaar van Vasco is een hoog rendement bij een lage weerstand mogelijk. Dat wil zeggen dat de DX generatie van Vasco onhoorbaar vochtige en vervuilde lucht afvoert zonder warmte te verliezen. Daardoor daalt het energieverbruik voor het verwarmen van je woning en dat merk je ongetwijfeld aan je energierekening.

Bovendien blijft de temperatuur van een woning ook in tussenseizoenen op een aangenaam niveau dankzij de unieke, zelfmodulerende slimme bypass. De bypass werkt geheel automatisch op basis van binnen- en buitentemperatuurmeting en leidt de lucht om in de warmtewisselaar. Zo kan je langer profiteren van de zomernachtventilatie, ook als de buitentemperatuur lager is dan 15°C.

Onderhoudsvriendelijk

De DX generatie is bovendien zeer gebruiksvriendelijk. De volledig geïntegreerde high performance/low maintenance filters houden stof en vuil tegen en dien je slechts één keer per jaar te vervangen. Het systeem waarschuwt je zelfs als het tijd is om de filters schoon te maken.

Meer informatie

Wens je graag meer informatie? Neem een kijkje op de website van Vasco of ontdek alles in de brochure!