Elektrisch verwarmen met Beams Mono-EL en Oni-EL

Elektrisch verwarmen, een duurzaam alternatief.

Elektrische verwarming is hot. Jaar na jaar stijgt de vraag van installateurs én eindklanten naar innovatieve elektrische verwarmingsoplossingen. Logisch, want in onze steeds beter geïsoleerde huizen, alsmaar meer uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt elektrische verwarming een kostenefficiënte, gebruiksvriendelijke en vooral duurzame oplossing.

Beams Mono-EL en Oni-EL: ongeëvenaard topdesign, nu ook elektrisch
Beide radiatoren koppelen alle voordelen van elektrische verwarming aan een uitgepuurde vormgeving.

De Beams Mono-EL bestaat uit één of meerdere individuele, verticale profielen van amper 150 mm breed en 1800 mm hoog. De designradiator heeft een verwarmingsvermogen van 950 watt waardoor het een echte krachtpatser is en in een mum van tijd de hele ruimte verwarmt. De Beams Mono-EL komt in eender welke ruimte tot zijn recht. Bovendien is er niet meer nodig dan een smalle nis om het profiel op te hangen. Daarom is de Beams Mono-EL ideaal voor wie houdt van een minimalistische look.

Oni-EL heeft een andere uitstraling dan de Beams Mono-EL. Met zijn dikte van 8 mm is het de dunste, elektrische Vasco-badkamerradiator ooit. Met de elektrische Oni koppelt Vasco minimalistisch topdesign aan een ultrasnelle reactietijd. Het resultaat? Oogstrelend warmtecomfort voor elk interieur. Oni-EL is beschikbaar in twee varianten: type O-NP-EL met vlakke voorplaat en type O-P-EL met handige uitsparingen om handdoeken makkelijk te drogen en te laten opwarmen. Daardoor is de elektrische Oni een topkeuze voor de badkamer en andere ruimtes waar naast esthetiek ook de nodige functionaliteit gewenst is.

Bij beide radiatoren is de elektrische weerstand volledig geïntegreerd in het profiel en aan het zicht onttrokken door de afdekplaat aan de achterzijde van de radiator. Daardoor zie je bij de Beams Mono-EL enkel het strak design langs de zijkant en bij de Oni-EL enkel het flinterdunne radiatorprofiel. De elektrische ontvangmodule, met o.a. een standby- en memofunctie, is quasi volledig weggewerkt. Het gaat om een ‘droge’ elektrische radiator, zonder verwarmingsvloeistof. De uitstekende geleiding van aluminium garandeert zo een supersnelle reactietijd. Hierdoor kunnen we concluderen dat beide elektrische designradiatoren ontwerptechnisch absoluut pareltjes zijn.

Functionele eyecatcher
Door de snelle reactietijd zijn elektrische radiatoren vooral interessant in ruimtes waar je slechts beperkt aanwezig bent en toch maximaal warmtecomfort wil. Daarom zijn ze bijvoorbeeld geschikt in je badkamer, bureau of zelfs in je tweede verblijf. Bovendien koppelen deze Vasco radiatoren alle voordelen van snel, elektrisch verwarmingscomfort aan een uitgepuurd design.

Enerzijds is Oni een echte blikvanger door zijn bijzondere vormgeving. De flinterdunne lijn van de strakke verwarmingsplaat is mooi in evenwicht met de afgeronde hoeken en uitsparingen om je handdoeken te drogen of te laten opwarmen. Daardoor komt Oni zowel in moderne als in klassieke interieurs helemaal tot zijn recht. Anderzijds is de Beams Mono-EL met zijn high-end, minimalistische vormgeving een perfecte match voor moderne appartementen, studio’s en strakke interieurs. Beide radiatoren zijn beschikbaar in het uitgebreide gamma Vasco-kleuren. Verder is er ook steeds een bijpassende strakke handdoekbeugel beschikbaar zodat je de radiator ook kan gebruiken als handige handdoekdroger. Zo zijn je handdoeken altijd aangenaam voorverwarmd.

Eenvoudige montage en makkelijk in gebruik
Beide types van radiatoren zijn zeer gemakkelijk om te installeren dankzij het plug & play-concept. Dat wil zeggen zonder breek- en onderhoudswerken. Uiteraard schenkt Vasco ook steeds de hoogste zorg op vlak van efficiëntie, design en gebruiksgemak. Dat is een traditie die we in ere houden.

Bovendien zijn de Beams Mono-EL en de Oni-EL ontwikkeld conform de Europese EcoDesign-richtlijn. Het verwarmingselement laat zich makkelijk regelen met slechts twee knoppen op het profiel:

  • een aan- en uitknop;
  • een knop voor de koppeling met de RF-thermostaat.

Daarmee kan je eenvoudig een handig weekprogramma instellen voor elk individueel leefpatroon. Deze multifunctionele thermostaat is inbegrepen in de prijs van de radiator.

Veilig
Verder is er de mogelijkheid om de oppervlaktetemperatuur te begrenzen. Heel interessant op plaatsen waar (kind) veiligheid een prioriteit is zoals in kinderkamers, maar ook in kinderdagverblijven of in zorginstellingen.

Meer informatie
Wens je graag meer informatie? Neem een kijkje in één van onze brochures van Vasco: