string(1) "a"

Virussen en bacteriën thuis uitschakelen met Philips UV-C air cleaner

Met de desinfecterende Philips UV-C air cleaner kun je thuis de lucht kan desinfecteren en zo eenvoudig virussen en bacteriën uitschakelen.

10 Januari 2022

Door simpelweg de stekker in het stopcontact te steken en het apparaat aan te zetten, doet deze desinfecterende luchtreiniger het werk. Het is bewezen dat de UV-C meer dan 99%1,2 van de virussen en bacteriën in slechts een paar uur uitschakelt, inclusief SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Hierdoor vormt de Philips UV-C air cleaner een zinvolle en doeltreffende aanvulling op de ventilatieaanbevelingen/richtlijnen om het risico op besmetting aanzienlijk te verkleinen door ook de aanwezige lucht in de ruimte te desinfecteren.

Reinig de lucht in een kamer in slechts een paar uur tijd

Als een virus wordt blootgesteld aan ultraviolet licht (UV-C-licht) beschadigt het RNA – dat is een soort DNA van een virus waarin het erfelijk materiaal zit – waardoor het virus onschadelijk wordt gemaakt en niet meer besmettelijk is. UV-C-licht wordt al tientallen jaren met succes gebruikt als luchtdesinfectiemiddel om virusuitbraken zoals tuberculose, influenza, mazelen (en nu dus ook corona) onder controle te krijgen. Professioneel wordt deze luchtdesinfectietechnologie al toegepast in kantoren, horecazaken, scholen en klaslokalen, sportzalen en kleedkamers, theaterzalen en nu dus ook thuis met de nieuwe Philips UV-C air cleaner voor consumenten.

De desinfecterende Philips UV-C air cleaner is ontworpen voor veilig gebruik in de buurt van mensen, huisdieren en planten: aangezien het UV-C-licht zich in een behuizing van de desinfecterende luchtreiniger bevindt, kan het apparaat zonder problemen gebruikt worden als er mensen in de kamer aanwezig zijn. De tijd die nodig is om de lucht in een ruimte te desinfecteren is afhankelijk van de grootte van de ruimte.

"Na de lancering van de Philips desinfecterende UV-C-tafellamp en de Philips UV-C-desinfectiebox en mini-box - waarmee consumenten thuis eenvoudig oppervlakken en kleine voorwerpen kunnen desinfecteren - is de desinfecterende Philips UV-C air cleaner het nieuwste product in ons Philips UV-C-consumentenportfolio," zegt Michael Rombouts, Business Unit leader LED Lamps and Luminaires bij Signify. "Met deze luchtreiniger stellen we consumenten in staat om ook de lucht in hun persoonlijke leefruimtes te desinfecteren. Zo biedt de Philips UV-C air cleaner de beste bescherming tegen virussen en bacterieën en kan iedereen thuis weer een veiligere tijd doorbrengen met familie en vrienden."

Draagbaar ontwerp en gebruiksvriendelijk

Het handige, draagbare en stijlvolle ontwerp van de desinfecterende Philips UV-C air cleaner past in elk type ruimte. Het is een eenvoudig te bedienen apparaat met een intuïtief indicatielampje dat aangeeft wanneer het product aan staat en werkt. Het is ook uitgerust met een timerfunctie zodat het apparaat automatisch uitschakelt nadat de aangegeven tijd is verstreken. Bovendien zorgt de stille modus van deze luchtreiniger ervoor dat het apparaat fluisterstil is wanneer er gasten op bezoek zijn voor een gezellig etentje.

Beschikbaarheid en adviesprijs

De desinfecterende Philips UV-C air cleaner is sinds kort in de Benelux verkrijgbaar aan de adviesprijs van €249 in onder andere de volgende (web)winkels: Lightgallery.com & Bol.com

Reacties