VBreathe Tasman luchtreiniger

De VBreathe Tasman maakt niet alleen gebruik van HEPAfilters van medische kwaliteit, maar ook van de gepatenteerde, natuurlijke VActive gel die na verdamping schadelijke microben, virussen en gifstoffen al in de lucht onschadelijk maakt.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik vind het erg leuk dat ik deze luchtreiniger mag testen. Omdat ik zelf nog steeds veel thuis werk, zie ik ook zeker de voordelen van een dergelijk apparaat. Ik heb er nog nooit in huis gehad, dus ik ben sowieso erg benieuwd of en wat je hiervan merkt!

Uit de doos

Wat direct opvalt is dat de VBreathe in een mooie doos zit en hij er zelf ook chique uit ziet. Naast het apparaat zelf zitten er nog filters en gel potjes in de doos. Dat is gelijk ook het bijzondere aan dit apparaat heb ik vooraf gelezen: hij beschikt over een HEPA filter zoals de meest luchtreinigers, maar je kunt er ook een VActive Gel potje in kwijt. Deze gel zorgt ervoor dat het lekker ruikt in huis en bovendien schrikt de geur muggen af. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. De bedoeling is dat de gel rondzwevende luchtdeeltjes onschadelijk maakt.

Uiterlijk

De luchtreiniger zelf ziet er erg stijlvol uit. Het is net een ronde koker van zo'n 30 centimeter hoog. Op het apparaat zelf vind je weinig fratsen. Een grote aan-uit knop aan de voorkant en aan de boven- en onderkant is het open zodat de lucht daar in kan. Ik vind hem er erg mooi uit zien, hij past denk ik qua uiterlijk in elk interieur.

Accu

Er zit een stroomkabel bij, maar de VBreathe is ook voorzien van een accu, waar je hem urenlang op kunt laten draaien. De bediening kun je op het apparaat zelf regelen. Je hoeft hem in feite alleen maar aan - en uit te zetten. Maar er zit ook een app bij met meer mogelijkheden. Daarover hieronder meer.

De app

Ik heb eerlijk gezegd wel wat problemen gehad om mijn apparaat aan de app te koppelen. Dit gaat via bluetooth, maar in eerste instantie kreeg ik het niet voor elkaar. Gelukkig is het uiteindelijk wel gelukt. Geen idee waarom het eerst niet lukte, maar op een gegeven moment had ik connectie. Via de app kun je een aantal handige zaken regelen zoals de snelheid van de ventilator (dit kan overigens ook op de knop op het apparaat) en je kunt heel mooi de luchtkwaliteit in de ruimte waar hij staat zien. Op de VBreathe wordt de luchtkwaliteit met een lichtring in kleuren weergegeven. Dit ziet er netjes uit. Deze verlichting kun je uitschakelen door 2 keer op de bovenkant van het apparaat te tikken. Dit activeert de nachtstand van het apparaat.

Geluid

Zelf vind ik het apparaat nog best wat geluid maken. Nu heb ik hem in mijn thuiskantoor getest en daar wen je toch best snel aan dit geluid. In een slaapkamer zou ik het misschien wat te veel gezoem vinden.

Conclusie

Dit is een mooi, handzaam apparaat. Hij verspreidt een lekkere geur door de gel (die bovendien muggen afschrikt) en je krijgt ook nog eens schone lucht. De app zorgt voor een mooi overzicht. In eerste instantie kon ik in de app moeilijk het apparaat koppelen. Is dit eenmaal gelukt, dan werkt hij perfect. Wel vind ik dat hij best wat geluid maakt.

Reacties