Blueair luchtreiniger

De binnenlucht in huis is vaak veel minder schoon dan we denken, zo is het wel vijf keer meer vervuild dan de buitenlucht (bron: EPA). Om onder andere hoofdpijn, vermoeidheid en allergieën te voorkomen, kan een luchtreiniger uitkomst bieden. Wij lieten deze Blueair 480i testen.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben erg benieuwd naar deze luchtreiniger. Nu ik voornamelijk thuiswerk, vind ik het geen overbodige luxe om ervoor te zorgen dat de atmosfeer in mijn thuiskantoor ook daadwerkelijk goed is. Ik heb er dan ook wel al eens over nagedacht om een luchtreiniger aan te schaffen, maar ik was niet er niet echt zeker of dit ook echt iets uithaalt. En dan zijn het toch best dure apparaten. Leuk dus om dit op deze manier eens te ervaren!

Test met een deeltjesmeter

Vanuit WONEN.nl kwam het voorstel om voor deze review een testje uit te voeren aan de hand van een deeltjesmeter. Dat lijkt mij een goed idee want zo kun je dus heel eenvoudig het effect van deze luchtreiniger zien. Ik ben benieuwd! Voordat ik de deeltjesmeter binnenkrijg, wacht ik nog even met de luchtreinger aan te zetten. Zo kan ik een zo zuiver mogelijke test doen. Ik kan natuurlijk wel alvast de bijbehorende app installeren en me verdiepen in de specs van de luchtreiniger.

Luchtreiniger met vele opties

Deze BlueAir luchtreiniger beschikt over vele opties. Zo zou hij door de zogenaamde HEPASilent technologie erg stil moeten zijn en beschikt hij over 'intelligente luchtsensoren' die luchtvervuiling eenvoudig kunnen detecteren. Daarnaast kun je de luchtreiniger koppelen aan je Wifi en hem vervolgens bedienen via de bijbehorende app. Deze app ziet er verder erg overzichtelijk en eenvoudig uit. Verder goed om te weten: voor dit type luchtreiniger geldt dat hij het best te gebruiken is in ruimtes tot 40 m².

De test

Bij de test was het de bedoeling allereerst de deeltjesmeter te laten draaien in de kamer, als een voormeting. Vervolgens ging de luchtreiniger een uur lang op de hoogste stand draaien. En hierna nog eens de deeltjesmeter. Zo kun je het effect van de luchtreiniger mooi zien.

Duidelijke resultaten

Uit de resultaten blijkt gelijk het effect van de luchtreiniger. Hoewel de binnenlucht vooraf zeker niet slecht te noemen was, blijkt uit de metingen dat de luchtreiniger zeker zijn werk heeft gedaan. Zo zijn de fijnere luchtdeeltjes (PM2,5) met maar liefst 43% zijn afgenomen!

Conclusie

Uit de test blijkt dat deze luchtreiniger duidelijk effect heeft. De binnenlucht is een stuk 'schoner' dan zonder. En dat is natuurlijk erg fijn, iedereen kent ondertussen het belang van een goed binnenklimaat. Daarnaast is de luchtreiniger relatief stil en bedien je hem heel eenvoudig via de Blueair-app. Een absolute aanrader wat mij betreft!

.....
Reacties