Profielfoto van Aircounit.com
Aircounit.com
De Vier Uitersten 8, 4765BW Zevenbergschen Hoek
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Energie besparen met een airco

Een energiebesparende investering is het plaatsen van een airconditioner. Maar wel eentje gebaseerd op een warmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen.

Verlaag ook je energie rekening met een airco

Energie besparen willen we allemaal nu de rekening torenhoog oploopt. Vooral het terugdringen van het gasverbruik staat bij menig huishouden en bedrijf hoog op het verlanglijstje. Als je er toch warmpjes bij wil zitten maar ook minder wil betalen, hebben wij van Aircounit.com een hele slimme oplossing. De overheid komt niet verder dan: "zet de thermostaat in alle gebouwen op 19 graden". De ambtenaar moet maar een trui aantrekken. Maar wij zeggen: lekker warm in de winter en koel in de zomer mét een lagere energierekening. 

Energiebesparing door thermostaat lager te zetten

Door de thermostaat standaard een graad of meer lager te zetten kan je echt wel besparen. Iedere graad lager geeft een energiebesparing van 6 à 7% in het gasverbruik. Volgens Essent is het gemiddelde gasverbruik van een huishouden 1500 kubieke meter per jaar. Volgens Pricewise betaal je momenteel tussen de € 2,50 en € 3,00 per kubieke meter gas. Dit betekent dat je met iedere graad lager op je termostaat, ongeveer 100 kubieke meter gas per jaar kan besparen. Drie graden de thermostaat lager zetten kan dan zomaar € 900,00 op jaarbasis opleveren. 

Energie besparen kan nog slimmer

Een onverwachte energiebesparende investering is het plaatsen van een airconditioner. Maar dan wel eentje gebaseerd op een warmtepomp die zowel kan koelen als verwarmen. De airconditioners van Fintek zijn voor energie besparen echt een hele goede invulling. Deze monoblock (zonder buitenunit) warmtepompen zijn technische hoogstandjes van Europees fabricaat. Een Fintek staat garant voor een hoog vermogen in zowel koeling als verwarming met een laag energieverbruik in stroom. Gemiddeld gebruikt een Fintek warmtepomp nog geen 500 kW per jaar. Volgens Pricewise kost een kW tussen de € 0,50 en € 0,70. Dat is ongeveer € 300 per jaar. 

Maar als je 500 kW overcapaciteit hebt op je zonnepanelen, heb je zelfs geen extra kosten.

Hoe werkt energie besparen met een airco? 

Energie besparen doe je door je thermostaat een paar graden lager te zetten en daarnaast je aircounit gewoon op 21 graden te zetten. In dit geval gebruik je de gasverwarming als basis verwarming en de airco als bijverwarming. Aangezien de airco op electriciteit werkt, bespaar je gas. Hoeveel precies zal per woning verschillend zijn, maar een besparing van € 600,00 tot € 1.200,00 per jaar op je energierekening is gewoon te realiseren. 

Het resultaat van energie besparen met een airco

Door een Fintek monoblock airco gebaseerd op de warmtepomptechniek in je huiskamer te plaatsen, kan je tussen de € 50,00 en € 100,00 euro per maand besparen op je energierekening. Je krijgt er dan ook nog eens airconditioning bij voor in de warme zomer maanden. Maar er is meer! Een airco van Fintek verwarmt en verkoelt, is daarnaast een luchtreiniger, verbetert de ventilatie en reguleert de luchtvochtigheid. Dit is een prachtig resultaat voor een beperkte investering die zich ook nog eens terugverdient. Zo wordt energie besparen wel heel erg leuk om te doen.