Profielfoto van Aircounit.com
Aircounit.com
De Vier Uitersten 8, 4765BW Zevenbergschen Hoek
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Airco is ook een verwarming

Airco als verwarming is een interessante mogelijkheid voor verduurzaming. Maar is het ook een goede oplossing?

Airo als verwarming is een interesante mogelijkheid voor verduurzaming.

Veel woningen worden tegenwoordig voorzien van een airconditioning. Door het gebruik van een airco is je woning of kantoor voorzien van een aangename temperatuur in de zomer. Maar een airco als verwarming gebruiken is dat ook mogelijk? De ingebouwde warmtepomp zorgt er in de zomer voor dat de warmte van binnen naar buiten wordt verplaatst voor verkoeling. Wat veel mensen niet weten is dat dat proces in de winter ook omgedraaid werkt, als een lucht-lucht warmtepomp. 

Het is mogelijk om met een airco je woning te verwarmen, zelfs als het buiten vriest. Een monoblock airco is ook verwarming en dat geeft een extra voordeel bij de aanschaf van een airco. Het principe bij verwarmen burust niet op het opwekken van warmte maar het verplaatsen van warmte. Dit is een zeer efficiënte wijze van verwarmen met een rendement dat aanzienlijk hoger is dan een traditionele cv-ketel.

Let wel op bij de keuze van een airco die je wilt gaan gebruiken als verwarming in de winter, wat de aangegeven buitentemperaturen zijn. Want je wilt wel dat de airco goed blijft functioneren. Zeker voor verwarming want als het buiten onder een bepaalde temperatuur komt, zijn veel airco's minder effectief. 

Aircounit.com heeft een monoblock airco die zelfs met buitentemperaturen van +52 tot -30 goed blijft functioneren. Lees voor meer informatie het gehele artikel op Aircounit.com