Profielfoto van Aircounit.com
Aircounit.com
De Vier Uitersten 8, 4765BW Zevenbergschen Hoek
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Geeft een te warme woning recht op huur-verlaging?

Ondanks het ontbreken van regels zijn er wel richtlijnen om te beoordelen of een warme woning met een hoge woningtemperatuur een gebrek aan een woning is.

Is een te warme woning een gebrek? 

Op dit moment is er geen wet- en regelgeving over de maximale temperatuur in bestaande woningen. Er zijn echter wel richtlijnen die men kan gebruiken als er sprake is van een te warme woning. We spreken dan van een zogenaamde hittewoning.

Ondanks het ontbreken van regels zijn er wel richtlijnen om te beoordelen of een warme woning met een (te) hoge woningtemperatuur een gebrek aan de woning is. Deze richtijnen zijn het gevolg van een aantal prcedures bij de Huurcomissie en Kantonrechter. 

In een aantal uitspraken is gebruikgemaakt van de GIW-ISSO 2008. Als de binnentemperatuur meer dan 300 uur op of boven de 26,5 graden Celcius ligt kan sprake zijn van een C-gebrek volgens de huurprijzen wetgeving. De huur kan dan worden verlaagd zolang de verhuurder niet voor een oplossing zorgt. De Huurcommissie hanteerde hierbij tot nu toe een tijdelijke huurverlaging naar 89% van de betaalde huurprijs., omdat het gebrek niet het gehele jaar het woongenot schaadt. 

Wil je ook weten of jij hiervoor in aanmerking komt? Lees dan het hele artikel op www.aircounit.com of vraag meer informatie aan