string(1) "p"

Gietvloer in de badkamer?

Gietvloer in de badkamer, een ideale en verstandige keuze.

De verbouwing van bijvoorbeeld een badkamer brengt meestal veel met zich mee; passen, meten, materialen en kleuren uitkiezen, rommel, stof, herrie…Het duurt even voordat het eindresultaat in beeld is. Hoe praktischer u het aanpakt, hoe prettiger u werkt.

Voor de aankleding heeft Solo Gietvloeren in elk geval een uitstekende oplossing voor uw badkamervloer. Een vloer is misschien niet het eerste waar u aan wilt denken. Maar dat hebben wij al voor u gedaan. Wij weten dat de juiste vloer het wooncomfort verhoogt. Daarnaast vinden wij kwaliteit en duurzaamheid zeer belangrijk. Mogen wij u kennis laten maken met gietvloeren en de vele mogelijkheden?

Gietvloer, wat is het?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt een gietvloer gegoten en niet gelegd, zoals bij tegels of tapijt. Dit vraagt wel enige ervaring en deskundigheid. Omdat er meestal meerdere lagen worden aangebracht en de vloeibare stof uithardt, moet het in één keer goed aangepakt worden. Tussendoor iets over doen of even stoppen is niet mogelijk.

De voordelen van een gietvloer

Wanneer u een deskundige de gietvloer heeft laten aanleggen, heeft u er alleen maar voordelen aan.
Een gietvloer heeft als grootste voordeel dat het, mits goed gegoten, een zeer strak uiterlijk heeft. Geen naden, bobbeltjes of putjes. Dat is natuurlijk belangrijk, want daar kijkt u elke dag weer tegenaan.
De andere voordelen van een gietvloer zijn minstens zo prettig en daardoor een reden om voor een gietvloer te kiezen. Juist doordat de vloer glad en naadloos is, is hij ook nog eens vochtwerend, sterk en toch ook zo flexibel dat er geen scheuren ontstaan. Verder is hij slijt- en kleurvast en makkelijk schoon te maken. Bijkomend effect is dat het brandbestendig is. Daarnaast voelt de gietvloer al warm aan uw voeten aan, in tegenstelling tot een gewone tegelvloer. Maar er kan als u dat wenst zelfs vloerverwarming in aangebracht worden.

Gietvloer in de badkamer, de juiste uitstraling!

Doordat gietvloeren in verschillende kleuren geleverd kan worden, kunnen er verschillende uitstralingen aan gegeven worden. Zo kunt u een stoere, robuuste betonlook gietvloer creëren, zonder dat u de nadelen van werkelijk beton heeft. Door het kleurgebruik past de gietvloer gegarandeerd bij de rest van uw badkamer.
Met Solo Wall kunnen wij zelfs de muur erbij betrekken. Zo loopt de gietvloer naadloos over in de badkamermuur. Nog minder naden en geen voegen waar vuil zich kan nestelen.

U kunt de gietvloer ook vanuit de badkamer door laten lopen naar de volgende ruimte. Dit kan uw slaapkamer zijn, of de gang. Omdat de vloer doorloopt, is er geen drempel en is er geen overgang te zien van tegel naar hout of vloerbedekking. Een naadloze vloer die mooi oogt, comfortabel en zacht is. Zo loopt u heerlijk op uw blote voeten van de badkamer naar de slaapkamer.

 

Gemak en hygiëne

Door het materiaal en het ontbreken van naden is de gietvloer zeer eenvoudig te reinigen. U heeft geen speciale reinigingsmiddelen nodig. Gemak in het onderhoud is prettig voor u, maar ook voor uw gezondheid. En doordat de vloer bestand is tegen vlekken en geen vocht opneemt, heeft u geen last van schimmel en kalkaanslag.

Verantwoorde kwaliteit en duurzaamheid

Wij gaan niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu. Onze producten worden gemaakt van zuivere materialen, op plantaardige basis. Er worden geen ingrediënten zoals lood, chloor en zink gebruikt . Ook de heldere en unieke kleuren van onze vloeren komen voort uit natuurlijke pigmenten.

Heeft u interesse in een van onze gietvloeren of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw badkamer of woning? Neem vrijblijvend contact met ons op. Ons gemotiveerde en deskundige team heeft een antwoord op al uw vragen. Uw ideale gietvloer is bij ons te vinden.