Foto: Verwarming in je badkamer

Verwarming in je badkamer: hier moet je op letten

Een natte ruimte als de badkamer zal snel verwarmd moeten worden en hoge temperaturen moeten kunnen bereiken.

Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het kiezen van de juiste radiator. Niet alleen de functionaliteit en het vermogen, maar ook het design is natuurlijk van belang.

Functionaliteit radiator

De badkamer is vaak nu eenmaal wat kleiner dan andere ruimten in de woning. Het is dan ook van belang dat de badkamer radiator niet alleen verwarmd, maar meerdere functionaliteiten biedt. Een radiator die ook dienst doet als handdoekenrek en warmer bijvoorbeeld. Op deze manier sla je twee vliegen in een klap. Ben je dus op zoek naar een nieuwe radiator, sta dan ook even stil bij de andere mogelijkheden.

Formaat en vermogen

Het is natuurlijk belangrijk om altijd even te passen en meten voordat je een nieuwe radiator aanschaft. Welk vermogen is er nodig voor jouw badkamer en hoeveel ruimte heb je tot je beschikking om de radiator te plaatsen? Dit hangt natuurlijk allemaal af van de oppervlakte van de ruimte, de ligging, de raamoppervlakken en de isolatiewaarde. Over het algemeen wordt er gekozen voor een radiator die net wat meer vermogen heeft dan dat er berekend is. Op deze manier zal de badkamer extra snel opwarmen.

Slim winkelen en kopen

Er zijn ongelooflijk veel aanbieders op de markt waar je mooie, functionele verwarmingselementen aan kunt schaffen. Omdat het aanbod zo groot is, is het verstandig om slim te winkelen. Probeer zoveel mogelijk prijzen, merken en winkels te vergelijken voordat je een uiteindelijke keuze maakt. Je hoeft ook lang niet altijd naar de fysieke winkel te gaan. Zo kun je online vaak hogere kortingen vinden dan in de winkel. Kijk bijvoorbeeld eens op Radiatoraanbiedingen.nl, wellicht dat je jouw favoriete radiator daar wel voor een lagere prijs terugvindt dan in de winkel.

Plaatsen en positioneren

Het is natuurlijk belangrijk dat de hele badkamer direct fijn verwarmd wordt. De juiste positionering is hierdoor van groot belang. Probeer de badkamerradiator zo open mogelijk te plaatsen en het liefst tegen een buitenmuur of in de buurt van een raam. Zo wordt koude lucht direct verwarmd. Een handdoekradiator mag natuurlijk wat strategischer geplaatst worden, naast de uitstapzone van de douche of het bad bijvoorbeeld. Zo kun je meteen een warme handdoek zonder de hele badkamer nat te maken.

Let op: Wil je warme handdoeken maar heb je geen handdoekradiator? Hang de handdoeken niet over de gewone radiator heen, dit beschadigd de beschermlaag en kan roest veroorzaken.

Reacties