string(1) "p"

Altijd heerlijk warm in je badkamer dankzij de radiator

Met een radiator op de juiste plaats in jouw badkamer is het altijd aangenaam vertoeven. Maar hoe kies je nu precies de ideale radiator voor jouw badkamer?

Verschillende types

X²O Badkamers heeft een uitgebreid aanbod radiatoren voor in de badkamer. Met een klassieke badkamerradiator verwarm je de hele ruimte. In enkele minuten is het al aangenaam warm omdat de lucht erg makkelijk kan circuleren.

Een handdoekradiator is gespecialiseerd in het drogen en verwarmen van zowel grote als kleine handdoeken. Het voordeel van dit type radiator is dat de restwarmte zicht verspreidt over de rest van de ruimte. Een handdoekdroger kan je kopen in een enkele of in een dubbele uitvoering. Bij een dubbele radiator droog je vooraan je handdoeken en heeft de achterste laag buizen vooral een verwarmingsfunctie.

Kan je met een klassieke badkamerradiator geen handdoeken drogen dan? Zeker wel! Op de meeste badkamerradiatoren monteer je makkelijk een handdoekhouder voor je natte exemplaren.

Design en plaatsing

De stijlvolle radiatoren van het merk Vipera worden exclusief verdeeld door X²O Badkamers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en kleuren. Een mat witte radiator past bijvoorbeeld perfect bij een wastafel in solid surface. Een zwarte radiator in je badkamer is enorm stijlvol en voegt een industrieel tintje toe aan je ruimte. Ons Pinterest bord zet je op weg naar je ideale radiator.

De beste plaats voor je badkamerradiator is boven je bad. Zo zijn je handdoeken altijd binnen handbereik. Heb je een kleine badkamer? Dankzij de plaatsbesparende, platte buizen plaats je een aantal radiatoren makkelijk achter de deur. Vergeet tenslotte ook niet om je radiatorkraan te kiezen. Een kraan in dezelfde kleur als je radiator geeft altijd een luxueuze uitstraling.

Makkelijk aansluiten

Een badkamerradiator sluit je in elk geval aan op je centrale verwarming. Bij een handdoekdroger kan je kiezen: op de centrale verwarming of elektrisch. Als je voor deze laatste optie kiest, kan je hem enkel in het tussenseizoen laten draaien voor je warme handdoeken. Combineren behoort ook tot de mogelijkheden. Zo heb je het beste van twee werelden: in de winter profiteer je mee van de centrale verwarming en in het tussenseizoen verwarm je elektrisch.

Het belangrijkste is dat je badkamer snel lekker warm aanvoelt en je handdoeken altijd droog zijn. Voldoende vermogen is nodig voor de krachtige werking van de radiator. In onze webshop kan je filteren op verwarmbaar volume zodat je zeker het juiste exemplaar kiest. Ook de showroomadviseur kan je hier advies in geven.

Hulp nodig bij het kiezen van je radiator? Spring binnen in een X²O-showroom in je buurt of bekijk alle radiatoren in onze webshop.