Het prijskaartje van jouw nieuwe badkamer

Ben je van plan om je badkamer grondig te renoveren? Goed idee, al wil je vast op voorhand weten hoeveel het kostenplaatje bedraagt.

X²O Badkamers lijst op welke elementen een invloed hebben op de kostprijs van je badkamerrenovatie

Basis

Een basis badkamerrenovatie kost tussen de 600 en 2.000 euro, al hangt het natuurlijk af van de omvang van je project. Een nieuw inbouwbad, een hedendaagse douchecabine of gewoon een vers laagje verf, doen al wonderen voor de uitstraling van jouw badkamer. 

Standaard

Heb je uitgebreidere werken op de planning staan? Een moderne inloopdouche misschien of een extra toilet? Mogelijk heb je daar ook bijpassende tegels voor nodig. Reken voor dit soort werken toch op een rekening van 3.000 à 6.000 euro al zal dat vooral afhangen van de gekozen materialen en afmetingen. Probeer in elk geval een realistische schatting te maken.

Uitgebreid

Een totaal nieuw jasje voor je badkamer omvat bijvoorbeeld een nieuwbakken meubel. Of had je een extra badkamer in je hoofd naast je huidig exemplaar? Hier gaan de kosten al snel de hoogte in zeker als je kiest voor een bad of inloopdouche in exclusieve en duurzame materialen. 

Externe factoren

Hieronder vind je een lijstje van externe factoren die je badkamerbudget mee bepalen : 

  • laat indien nodig je leidingen vervangen
  • nieuwe radiatoren of kranen geven een meerwaarde aan je nieuwe ruimte
  • schakel je de hulp in van een vakman?

Meer tips nodig? Lees deze blog na en kom langs in één van onze showrooms voor professioneel badkameradvies, ook over de mogelijke kosten helpen onze adviseurs je graag.