Foto: Badhuis

Van functionele kleedkamer tot wellness oase

Het badhuis van Arne Jacobsens straalt met nieuw sanitair

20 Maart 2024
  • Monumentaal pand van Arne Jacobsen
  • Locatie: Bellevue Strand, Klampenburg, Denemarken
  • Yoga, wellness en ontspanning aan zee
  • Tijdloos, modern sanitair met Happy D.2 Plus, Zencha en ME by Starck

Een architectonisch en designjuweel van Arne Jacobsen (1902 - 1971) wordt nieuw leven ingeblazen: de mannenkleedkamer van de badplaats Bellevue, ontworpen in het begin van de jaren 1930, wordt omgetoverd tot een prachtig badhuis. 

Het monumentale gebouw ligt slechts een paar kilometer ten noorden van Kopenhagen en is na uitgebreide renovatiewerkzaamheden een plek van welzijn voor lichaam en geest geworden. Sauna, infraroodcabine, douches, zeebad, yoga en een café nodigen je uit om te ontspannen op het strand. De renovatie werd uitgevoerd met groot respect voor de overleden ontwerper en zijn originele ontwerpen. De onmiskenbare stijl van Jacobsen is bewaard gebleven in het gebouw, zoals te zien is aan de handgeschilderde cijfers op de originele garderobekasten.

Ook de harmonieuze inrichting van de sanitaire ruimtes doet volledig recht aan de visie van Arne Jacobsen: de elegante opzetwastafels uit de Happy D.2 Plus serie, de zacht afgeronde spiegels uit de Zencha serie en de tijdloos moderne toiletten uit de ME by Starck serie passen harmonieus in de architectuur van 1932.

De witte stad van Jacobsen
Het gebied rond het legendarische strand Klampenburg is het resultaat van de ideeën en concepten van Jacobsen - zijn totale kunstwerk. Arne Jacobsen had grootse visioenen toen hij in de vroege jaren 1930 de 'Witte Stad' ontwierp, die het Bella Vista wooncomplex, het Bellevue theater en het Bellevue strand omvatte. Jacobsen ontwierp zelfs de iconische strandwachttorens en de gebouwen voor het lido. Het is vandaag de dag nog steeds een populaire bestemming, vooral voor architectuurstudenten die geïnteresseerd zijn in modernisme.

www.duravit.nl

Reacties