Foto: spiegel_op_maat

Trendy inrichten: grote spiegels en dubbelzijdig glas voor jouw woonkamer

Spiegels, in alle vormen en maten, zijn momenteel dé must-have voor een stijlvolle touch. Leer hoe je de perfecte grootte kiest en waarom op maat gemaakte spiegels een slimme keuze zijn.

Theo Vliegop 30 Juli 2023

Daarnaast ontdek je de voordelen van dubbelzijdig glas, waardoor je comfortabeler kunt genieten van je gezellige woonkamer. Laat je inspireren door deze tips en creëer de ultieme woonruimte waar je je thuis voelt!

  De toevoeging van een grote spiegel

De trends in de woonkamer veranderen jaarlijks. Wat steeds populairder is in huis zijn spiegels, ze bestaan in alle soorten vormen en maten. De trend die niet te missen is, zijn grote varianten in je woonkamer of hal.

Het kiezen van de juiste grootte is essentieel om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij je woonkamer en de gewenste uitstraling geeft. Een handige manier om de juiste afmetingen te bepalen, is door rekening te houden met de grootte van de muur waar je het wilt plaatsen. Meet de beschikbare ruimte nauwkeurig op, zodat je een idee krijgt van de maximale breedte en hoogte die je kan hebben.

Een andere overweging bij het kiezen van de juiste afmetingen is het doel. Wil je de spiegel gebruiken als decoratief element, om meer licht in de kamer te weerkaatsen en de ruimte groter te laten lijken? In dat geval kun je kiezen voor een grotere die een dramatisch effect zal creëren. Als je hem voornamelijk wilt gebruiken om jezelf te bekijken, bijvoorbeeld in de hal voor een laatste blik voordat je de deur uitgaat, dan is een meer bescheiden formaat wellicht voldoende.

Naast het kiezen van de juiste grootte, is de kwaliteit ook van groot belang. Kies altijd voor een goede kwaliteit om te voorkomen dat deze gemakkelijk kapot gaat. Let op het type glas dat wordt gebruikt en controleer of het stevig is gemonteerd in een stevig frame. Een stevige spiegel gaat veel langer mee en is ook veiliger in gebruik.

Om het perfect in huis te hebben kun je een spiegel op maat laten maken. Hierdoor sluit het perfect aan op je wensen en inrichting van je kamer.

  De voordelen in je woonkamer door het gebruik van dubbelzijdig glas

Naast het volgen van trends, moet je ook praktische aspecten overwegen bij het inrichten van je woonkamer. Een goed geïsoleerde kamer is superbelangrijk voor comfort en om energie te besparen. En hier komt dubbelzijdig glas om de hoek kijken! Het staat ook bekend als HR++ glas, en het werkt zo: het bestaat uit twee platen met een isolerende ruimte ertussen. Dit zorgt ervoor dat warmte en geluid minder snel naar binnen en buiten glippen, waardoor je het lekker warm houdt en rustig kunt relaxen.

Het gebruik heeft nog meer voordelen. Bijvoorbeeld, het vermindert die vervelende geluiden van buiten, zodat je meer privacy hebt in je eigen woonkamer. Geen last meer van luidruchtige buren of verkeer! En weet je wat nog cooler is? Het helpt ook om de temperatuur in je woonkamer beter te reguleren, zodat het in de zomer koeler blijft en in de winter lekker warm.

Reacties