Foto: geberit-douchewc-aquaclean-misvattingen

Geberit douchewc AquaClean reinigt met water

De 5 misvattingen over het reinigen met water op het toilet.

Het reinigen met water op het toilet is in Nederland meer en meer bespreekbaar. Het wordt ook wel het ‘Nieuwe Welzijn’ genoemd. Steeds meer consumenten, hotels en wellness centra kiezen voor een AquaClean douchewc, de toilet en bidet in één die het onderlichaam reinigt met water. Steeds meer Nederlanders raken overtuigd van deze nieuwe vorm van welzijn op het toilet, echter heersen er ook nog enkele vooroordelen.

De meest voorkomende misvattingen over het reinigen met water op het toilet zijn:

1. De sproeifunctie van de douche voelt hard en koud aan

Na het toiletgebruik start de douchefunctie door eenvoudig op de startknop te drukken. De sproeiarm komt tevoorschijn en reinigt het onderlichaam met zacht en weldadig lichaamswarm water. De positie van de douchestraal en de intensiteit kan zelf bepaald worden.

2. Je kleren worden helemaal nat als het ‘fout’ gaat en bovendien wil ik misschien niet altijd gereinigd worden met water

De Geberit AquaClean douchewc’s hebben een ingebouwde sensor in de toiletzitting. Deze sensor zorgt ervoor dat de douchefunctie alleen start als er iemand op het toilet zit. Zodra je opstaat zorgt de sensor er tevens voor dat de douchefunctie onmiddellijk stopt. Ongelukjes zijn daarom uitgesloten. Uiteraard is de Geberit AquaClean douchewc ook als ‘normaal’ toilet te gebruiken.

3. Een douchewc is niet hygiënisch als meerdere mensen deze gebruiken

Als iets echt schoon moet zijn, gebruiken we water. Denk bijvoorbeeld maar aan het wassen van je handen, het poetsen van je tanden en het wassen van je auto. Is het dan niet onlogisch als we ons nou net na het gebruik van het toilet alleen even met papier schoonmaken? Na het gebruik van de douchewc is het onderlichaam ‘touch-free’ schoon. Dit zorgt voor optimale hygiëne. Ook de douchewc zelf blijft hygiënisch. De sproeiarm wordt elke keer na gebruik automatisch en grondig gereinigd. Ook als meerdere mensen de douchewc gebruiken is de hygiëne optimaal.

4. Door het gebruik van vochtige doekjes heb ik helemaal geen douchewc nodig

Vochtige doekjes worden veelvuldig gebruikt als alternatief voor het droge en harde toiletpapier. Echter zijn vochtige doekjes funest voor het milieu. Deze worden niet afgebroken in het riool en zijn vaak een bron van verstoppingen. Daarnaast bevatten vochtige doekjes parfum, wat irritatie rond de billen kan veroorzaken. Bij het gebruik van vochtige doekjes is nog steeds de veegbeweging met de handen noodzakelijk, terwijl de douchewc zorgt voor een ‘touch-free’ reiniging.

5. Een douchewc kost veel water en elektriciteit

Een douchewc gebruikt inderdaad water en elektriciteit. Geberit heeft dit laten onderzoeken: “In een huishouden met vier personen besteedt men nog geen drie euro per maand voor het comfort van een Geberit AquaClean, dit is zoveel als een kopje koffie. En wat de milieubelasting betreft is de Geberit AquaClean 8000plus, het topmodel met diverse wellness functies, vergelijkbaar met een gewone wc.” Bovendien worden er veel rollen wc papier bespaard die niet in het rioolcircuit terecht komen.

Meer informatie: www.geberit-aquaclean.nl 

Publicatiedatum: 3 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties