Nieuw Geberit urinoir

Het Preda urinoirsysteem van Geberit ontvangt iF Design Award 2016

Randloos urinoir met geïntegreerde spoeltechniek

Het in 2016 nieuw gelanceerde Preda urinoir van Geberit heeft de prestigieuze iF Design Award 2016 gewonnen. Het randloze urinoir met geïntegreerde spoeltechniek heeft indruk op de jury gemaakt vanwege zijn mooie uiterlijk en zijn intelligente functionaliteit. Alle onderdelen van het nieuwe Geberit urinoirsysteem zijn ontworpen om tot een optimaal waterverbruik te komen. De spoelkop past perfect bij de geometrie van het keramiek, waardoor een optimale spoeling bereikt wordt van slechts 0,5 liter water. De jury beoordeelde de onderhoudsvriendelijkheid als uitstekend – alle onderdelen en verbindingen zijn gemakkelijk toegankelijk zonder dat het keramiek van de muur gedemonteerd hoeft te worden. De geïntegreerde besturingseenheid is praktisch en vrijwel onzichtbaar onder het keramiek in een dockingstation verwerkt. Het Preda urinoir biedt de eindgebruiker door zijn randloze ontwerp minder schoonmaakwerk en een verbeterde hygiëne.

Een urinoir is een product dat voornamelijk te vinden is in een openbare toiletruimte. Toch kiezen steeds meer Nederlanders voor deze toevoeging in hun toiletruimte thuis. Geberit biedt voor zowel publieke als privé situaties urinoirs, die randloos zijn – dat betekent minder schoonmaakwerk en verbeterde hygiëne – en een uiterste flexibiliteit kennen in het waterverbruik. Het Preda urinoir is ontworpen door designer Christoph Behling en kenmerkt zich door een gestroomlijnd uiterlijk, dankzij de compacte afmetingen.

Waterbesparende spoelkop
De spoelkop past perfect bij de verfijnde geometrie van de binnenzijde van het keramiek. Dit betekent een optimale spoeling van het urinoir – zelfs met slechts 0,5 liter water. Verdere vermindering van waterverbruik kan ook gerealiseerd worden door de individueel in te stellen spoelprogramma’s, zoals de intelligente spoelintervallen. Het schoonmaken en ontkalken van de spoelkop is kinderspel: een paar simpele stappen en alles is gemakkelijk bereikbaar.

Bereikbare techniek
Het urinoir heeft een geïntegreerde urinoirsturing. Deze is bevestigd op een eenvoudig bereikbare plek onder het keramiek. Dit zorgt voor veel minder onderhoudswerk, omdat het keramiek niet meer losgekoppeld hoeft te worden. Deze innovatie van Geberit zorgt voor een altijd makkelijke toegang en is bij de iF jury niet onopgemerkt gebleven.

iF Design Award
iF organiseert één van de meest prestigieuze design competities in de wereld van vandaag: elk jaar, onderwerpen bedrijven hun producten en diensten aan de strenge testen van de iF jury en waarderen haar hoge waarde. De iF Design Award geeft het grote publiek enig inzicht in de innovatie kracht van design en architectuur. Voor consumenten dient dit label als een bevestiging van kwaliteit.

Meer informatie over Geberit urinoirs is te vinden op www.geberit.nl/urinoirsysteem.