Monolith Plus

Zonder hak-, sloop of breekwerk je sanitaire ruimte vernieuwen met de Geberit Monolith Plus.

Nieuw in de Monolith serie van Geberit is de Monolith Plus. Dit moderne wc-reservoir, dat vóór de muur geplaatst wordt ter vervanging van de laaghangende wc stortbak of het keramisch duoblok, heeft diverse extra functies als ComfortLight, geurzuivering en elektronische bedieningstoetsen. Voor alle Geberit Monolith sanitair elementen – voor wastafel en wc – geldt dat het multifunctionele design elementen zijn, waaraan de kraan en het badkamerkeramiek bevestigd kunnen worden. Ze geven de badkamer een strakke en luxe uitstraling, want alle technische aspecten, zoals aan- en afvoerleidingen, de sifon en het waterreservoir, zijn onzichtbaar weggewerkt in de elementen. Alle Monolith design elementen kunnen, onafhankelijk waar de aan- en afvoer vandaan komt, altijd eenvoudig toegepast worden zonder hak of breekwerk. Aan de Geberit Monolith serie zijn al diverse awards toegekend.

Een fraai vormgegeven toilet- of badruimte is een wens voor menig consument. Echter lijkt het technisch niet altijd mogelijk alle wensen uit te voeren. De Geberit Monolith sanitair elementen geven onvoorstelbaar veel mogelijkheden bij het ontwerp van de badkamer. De elementen kunnen gecombineerd worden met vrijwel elk type kraan en badkamerkeramiek dat verkrijgbaar is. Bovendien worden alle technische details keurig weggewerkt in de elementen, waardoor de badkamer een strakke uitstraling krijgt.

Geberit Monolith voor wc

Het Geberit Monolith wc element is een compact en modern wc-reservoir - ook wel stortbak genoemd - dat vóór de muur geplaatst wordt ter vervanging van de vaak onelegante laaghangende wc stortbak of het keramisch duoblok. Uniek is dat het reservoir geschikt is voor iedere bouwsituatie en praktisch elke afvoer, of deze nu in de vloer of in de wand verwerkt zit. Doordat de slanke stortbak bij de Geberit Monolith geraffineerd achter een glasplaat wordt verborgen, biedt de Monolith een modern en strak uiterlijk en is zo een perfect alternatief voor wc’s met zichtbare stortbak. Het nieuwe Monolith Plus wc element biedt naast de ‘standaard’ voordelen enkele extra comfortfuncties. De geïntegreerde luchtzuiveringsfunctie, de intelligente licht-sensortechnologie en de uitzonderlijk comfortabele spoelbediening zijn slechts drie van de vele eigenschappen, die dit product kenmerken.

Luchtzuivering

Zowel in een toilet als in een badkamer geeft een goede geurafzuiging een prettige dosis frisheid. Het Geberit Monolith Plus wc element biedt een simpele en stijlvolle manier om aan deze behoefte te voldoen. Vieze geurtjes worden in het element geneutraliseerd met behulp van een duurzaam keramisch filter dat maar liefst 6 jaar mee gaat en geïntegreerd is in het reservoir. De lucht wordt gezuiverd en vervolgens weer aan de zijkanten van het element teruggebracht in de ruimte. Het geurzuiveringssysteem wordt eenvoudig in werking gesteld door een soft-touch knop bovenop het element of automatisch via een afstand-detectie (< 50 cm). De luchtzuivering stopt automatisch weer na 10 minuten.

ComfortLight en soft-touch bediening

De slanke ledlichtbalk aan de bovenzijde van het element biedt discreet en indirect licht, dat aangaat zodra iemand bij het toilet komt. ComfortLight is het meest opvallende kenmerk van het Geberit Monolith Plus wc element. Er kan gekozen worden uit 7 lichtkleuren en ook de intensiteit kan naar wens aangepast worden. De verlichting schakelt na 5 minuten automatisch weer uit als de ruimte wordt verlaten; intelligent en energiebesparend.

Middels elektrische soft-touch toetsen bovenop het element wordt op een comfortabele wijze de spoeling geactiveerd. Het aluminiumoppervlak is gesloten en daardoor hygiënisch en makkelijk te reinigen.

Geberit Monolith voor wastafel

Wat heb je nodig als je voor de wastafel staat? Warm en koud water, zeep en een handdoek, maar ook badkamerartikelen zoals tandpasta, crème, of make-up artikelen; allemaal moeten ze ergens een plaatsje krijgen. Het Geberit Monolith wastafel element biedt de oplossing die voorziet in deze behoefte en die tegelijkertijd ook verschillende technische uitdagingen op elegante wijze overwint. Aan het element kan een wandkraan en een wastafel bevestigd worden. De ruimte in het element wordt efficiënt gebruikt doordat de aan- en afvoerleidingen, de wastafelsifon en opberglades zich allemaal in het element bevinden. De optionele opberglades en handdoekhouders kunnen aan de linker- en/of rechterzijde van het element gekozen worden. De lades zijn greeploos en gaan open zodra er licht op het aluminium frame gedrukt wordt. De optionele dubbele handdoekhouder is leverbaar in twee verschillende lengtes.

Eenvoudig te combineren

Voor alle elementen geldt; er zijn geen ingrijpende installatie aanpassingen nodig. En dat is bij het verbouwen van de badkamer of het toilet een groot voordeel. De elementen zijn te combineren met vrijwel elk type keramiek en de Monolith serie is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren glazen voorplaten, te weten: wit, zwart en umbra (donkerbruin). De voorplaten zijn van hoogwaardig veiligheidsglas gemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website en/of volg ons op Facebook