Je badkamer opleuken met een ronde spiegel

Een erg belangrijke plek in je huis is de badkamer. Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar toch breng je heel wat tijd door in de badkamer.

Guido van Loon 10 Juli 2021

Soms sta je er even weg te dromen onder een warme douche of je ligt languit te genieten van een warm bad. Even jezelf opfrissen doe je vaak ook in de badkamer. Je haren zijn ook erg belangrijk en om er goed uit te zien is het handig om te weten hoe je er nou precies uitziet. Gelukkig bestaan hiervoor spiegels. Dankzij een spiegel kan je namelijk precies zien hoe je eruit ziet. Spiegels zijn er in allerlei soorten en maten en het is maar net wat je leuk vindt. Een spiegelvorm die echt mooi is en in iedere badkamer leuk staat is een ronde spiegel.

Een ronde spiegel op maat bestellen

Alles in je badkamer is compleet en het enige wat nog ontbreekt is je spiegel. In de winkel heb je een erg mooie spiegel gevonden, maar als je die wilt plaatsen blijkt hij helemaal niet mooi te staan of hij is veel te groot of te klein. Als je een ronde spiegel wilt kopen dan kan je deze mooi op maat laten maken. Zo weet je zeker dat jouw ronde spiegel mooi past bij de rest van de badkamer en ook nog eens het perfecte formaat heeft. Je kunt precies aangeven hoe groot je de spiegel wilt hebben, qua breedte en qua hoogte. De dikte van de spiegel is dan weer afhankelijk van het formaat spiegel dat je hebt gekozen. Hoe groter de spiegel is, hoe dikker de spiegel ook zal zijn. De reden hiervoor is omdat de spiegel stevig moet zijn. Als je een erg grote spiegel wilt hebben, maar voor een erg dunne spiegel wilt gaan, dan kan dat eigenlijk alleen maar problemen opleveren. Tegelijkertijd ziet het er ook niet mooi uit als je een kleine en erg dikke ronde spiegel hebt. Alles goed op elkaar afstemmen is dus erg belangrijk tijdens het op maat bestellen van je eigen ronde spiegel.

Waar moet je nou voor kiezen?

Een spiegel in je badkamer is niet alleen handig omdat je deze voor praktische dingen kunt gebruiken. Een spiegel draagt ook bij aan welke uitstraling de badkamer krijgt. Maar welke keuze moet je nou maken? Allereerst moet je kiezen waar je voor wilt gaan. Ga je bijvoorbeeld voor een grote spiegel of toch meerdere spiegels. De vorm van de spiegel is ook erg belangrijk. Een ronde spiegel geeft de badkamer een speelse uitstraling. Rechthoekige spiegels dragen juist bij aan een badkamer die tijdloos is en verticale, smalle spiegels zorgen voor een zeer moderne uitstraling van je badkamer. Sommige spiegels kunnen ook licht produceren. Hierdoor zul jij je nooit meer zorgen hoeven maken over of je wel genoeg licht hebt in je badkamer. Dankzij een anti-damp functie zorgen sommige spiegels ervoor dat ze niet beslaan. Er is tenslotte niets zo vervelend als je haren moeten doen, maar voor een beslagen spiegel staan. Met een spiegelkast kan je extra opbergruimte in je badkamer creëren. Het allerbelangrijkste blijft toch om alles op te meten. Zo heb je een spiegel die qua formaat perfect past bij de rest van de badkamer en die ook nog eens perfect past in de plek die je ervoor hebt uitgekozen.

Het bevestigen van de spiegel

Je hebt alles perfect uitgemeten en je weet precies waar je de spiegel wilt hebben. Er is dan nog één ding dat je te doen staat. Dat ene ding is het ophangen van de spiegel op de plek die jij ervoor hebt uitgekozen. Het is handig om te weten waar de spiegel bevestigd wordt. Kijk op de spiegel waar de bevestigingspunten zitten en vervolgens kan je op die plekken gaten boren in de muur. Om de spiegel zo stevig mogelijk te bevestigen is het aan te raden om gebruik te maken van pluggen. Een spiegel kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. Deze pluggen kan je met een kunststof of rubberen hamer in de gaten tikken. De manier waarop je de spiegel dan vervolgens vast moet maken is verschillend. Als je klemmen hebt moet je deze klemmen in de pluggen draaien met behulp van schroeven. In het geval van haakjes kan je de haakjes gewoon aan de schroeven hangen. De schroeven moeten dan wel net iets uitsteken, zodat de haakjes erop passen. Let op al deze dingen en het ophangen van je spiegel kan niet meer misgaan.

Reacties