Profielfoto van Mastello
Mastello
Tweede Loswal 14, 1216 BC Hilversum
maandag
09:30 - 17:00
dinsdag
09:30 - 17:00
woensdag
09:30 - 17:00
donderdag
09:30 - 17:00
vrijdag
09:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Poedercoating of galvaniseren van kranen?

We vertellen je wat het verschil is in kwaliteit én levensduur.

Regelmatig krijgen we vragen van klanten naar de kwaliteit van onze kranen. Deze vragen hebben vooral betrekking op de kwaliteit van de afwerking. Gekleurde kranen, zoals zwarte kranen, rosé gouden kranen, koperen kranen en gun metal kranen zijn namelijk een aanwezige badkamer- en keukentrend, dus is het geen wonder dat deze kranen door velen worden aangeboden. Hoe goed is de kwaliteit dan altijd? In dit artikel zullen we de verschillen tussen de diverse soorten afwerkingen uitleggen!


Welke afwerking hebben de kranen van Mastello?
Bij Mastello verkopen wij de kranen van Meir en bij dit merk kun je altijd op uitstekende kwaliteit rekenen. De kranen van Meir zijn namelijk gegalvaniseerd, ook wel ‘electroplated’ genoemd. Galvaniseren (electroplating) is een proces dat elektrische stroom gebruikt om metaal op te lossen en te vormen. De kranen worden onder stroom in een kleurbad gedompeld waardoor de kleur aan het product blijft kleven. Dit zorgt ervoor dat de kranen een zeer slijtvaste en krasbestendige afwerking krijgen. Onlangs heeft Meir haar garantietermijn aangepast. Zo krijg je nu levenslange garantie. Als je dus Meir kranen bij Mastello koopt, geniet je heel je leven van deze prachtige kranen. Maar dat is niet alles. De garantie geldt op de gehele Meir collectie. Dus ook op alle prachtige bijpassende accessoires!


Wat is poedercoating?
Een andere afwerking die veel kranen van andere leveranciers hebben, is poedercoating. Poedercoating is een type coating die wordt aangebracht als een droge poeder. Het vereist geen oplosmiddel om het bindmiddel en de vulmiddel onderdelen in een vloeibare suspensie vorm te houden. De afwerking wordt elektrostatisch aangebracht en vervolgens uitgehard onder hoge temperaturen.


Wat zijn dan de verschillen in kwaliteit?
Poedercoating is ten opzichte van galvaniseren gevoeliger voor slijtage. Kleine krasjes zullen veel sneller zichtbaar zijn. Ook zijn er bij poedercoating vaak kleine bobbeltjes op de kranen zichtbaar, terwijl galvaniseren zorgt voor een gladde, strakke afwerking. Daarnaast worden producten met een poedercoating afwerking veelal geleverd met een beperkte garantie van slecht één jaar. Dit in tegenstelling tot Meir die 15 jaar garantie geeft op de afwerking van de kranen.

Als je wilt kiezen voor een kraan waar je op lange termijn van kunt genieten, zijn de kranen met gegalvaniseerde afwerking dus een duurzame keuze. Ontdek onze kranen!

Heb je meer vragen over de afwerking van de kranen van Mastello? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen je er graag meer over.