Toekomstbestendige badkamers met de nieuwe GROHE Eurosmart

Vooruitstrevend badkamerontwerp: verschillende GROHE Eurosmart-grepen komen tegemoet aan de behoeften van consumenten in verschillende levensfasen.

30 September 2021

Het is duidelijk dat onze samenleving verandert – niet alleen de bevolking groeit voortdurend, maar we worden ook steeds ouder. Inmiddels is 1 op de 2 EU-burger de leeftijd van 40 gepasseerd.1 Demografische veranderingen vormen een uitdaging voor onze hele samenleving. Ze dwingen ons om af te stappen van de anti-verouderingsmentaliteit die heerste en meer te denken in de richting van een pro-verouderende levenshouding. Ouder worden betekent niet langer rusten en stilstaan. De zogenaamde 'silver society', de 60-plusser2, veroudert anders – ze willen fit blijven en actief hun eigen leven leiden op de plek waar ze zich veilig en gelukkig voelen: hun eigen huis.3GROHE heeft met deze inzichten rekening gehouden bij hun bestsellerproduct – de GROHE Eurosmart – opnieuw ontworpen om een innovatief, toekomstbestendig huis te creëren.

Ondersteuning en comfort voor dagelijkse badkamerrituelen in elke levensfase

Ons eigen huis maakt deel uit van onze identiteit, het vormt onze veilige plek - thuis kunnen blijven op oudere leeftijd gaat samen met het welzijn voor consumenten. De badkamer is daarbij essentieel, omdat hier zeer intieme momenten plaatsvinden. Thuis voor persoonlijke hygiëne kunnen blijven zorgen, is een grote zorg, vooral voor oudere generaties. Het geeft het gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Een sleutel hiertoe is om vroeg te beginnen met nadenken over de juiste badkamerproducten, om vandaag al klaar te zijn voor wat morgen zal brengen. En tegen de verwachting in hoeven leeftijdsvriendelijke producten er niet ouderwets uit te zien. Het beste voorbeeld is de opnieuw gelanceerde GROHE Eurosmart. Het tijdloze ontwerp van de lijn komt heel subtiel tegemoet aan de speciale behoeften van de badkamerverzorging voor ouderen of mensen met beperkte motorische vaardigheden.

Diverse grepen voor diverse levensstijlen

GROHE zorgt ervoor dat het Eurosmart-portfolio altijd meegroeit met de veranderende samenleving en dat het zich blijft aanpassen aan de moderne behoeften. De verschillende grepen zijn een goed voorbeeld van hoe de kranenserie direct gerelateerd is aan het leven van de klant. De open-greep van de Eurosmart biedt belangrijke ondersteuning voor ouderen met beperkte motorische vaardigheden, door de uitsnede in het midden kan de kraan makkelijker worden bediend. Een grote hulp bij alledaagse badkamerrituelen wordt ook geboden door een nieuwe variant met uittrekbare uitloop die volledige flexibiliteit en extra gebruikscomfort biedt. Klanten hebben meer bewegingsruimte - perfect om de dagelijkse wasroutine te ondersteunen en te verbeteren.

“Als we denken aan onze klanten van morgen, naderen ze waarschijnlijk hun 'zilveren jaren'. Hoewel ze officieel de pensioengerechtigde leeftijd hebben of daartegenaan zitten, zijn de moderne senioren fit en willen ze producten die hen ondersteunen bij dagelijkse obstakels, zelfs over 10-20 jaar wanneer hun gezichtsvermogen of hun motorische vaardigheden afnemen. We moeten ons dus afvragen: hoe kunnen we onze partners en hun klanten ondersteunen met betrouwbare producten die toekomstbestendig zijn? Onze GROHE Eurosmart is met elke generatie geëvolueerd en is een geweldig voorbeeld van hoe we kunnen reageren op veranderende behoeften met zinvolle producten en onze zakenpartners in staat stellen het potentieel van nieuwe doelgroepen te benutten,” zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

Wanneer veiligheid van belang is

Naast comfort speelt veiligheid ook een bijzondere rol bij het ouder worden. De Eurosmart SafetyStop-functie biedt effectieve thermostatische bescherming door de maximale warmwatertemperatuur te beperken tot een vooraf ingesteld aantal graden. Het zorgt ervoor dat de gewenste watertemperatuur constant blijft en sluit het warme water effectief af als de koud watertoevoer uitvalt – dit is vooral belangrijk voor voorzieningen voor kinderen, senioren of mensen met beperkingen van hun sensorische of motorische vaardigheden.

De combinatie van modern ontwerp, hoog comfort, eenvoudige installatie en de veelzijdige keuzemogelijkheden maakt de Eurosmart kraan een echte held voor de toekomstbestendige badkamer.

1. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Median_age_of_population,_2009_and_2019_(years).png
2. https://derinet.vontobel.com/CH/Download/AssetStore/c41311b5-be3b-447e-ad21-2c74780992c3/Presentation_Demographic_Opportunity_Silver_Society_EN.pdf
3. Studies show that four of five people want to stay at home when they are old (mh Plus Krankenhasse, SDK: Studie 55+, Pflege im Alter (April 2019)

Reacties
Anderen bekeken ook