Foto: dorrnbracht Dark Platinum Matt

Unieke veelzijdigheid

Vaia in het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt


Dornbracht voegt een nieuwe variant toe aan zijn portfolio hoogwaardige oppervlakken: Dark Platinum Matt. De donkere, warme kleur straalt natuurlijkheid en oorspronkelijkheid uit en verbreedt daarmee het spectrum van individuele vormgevingsmogelijkheden in de badkamer. De licht geborstelde en zijdematte finish van Dark Platinum Matt voelt hoogwaardig en exclusief aan en geeft de badkamer een sensueel accent. Het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt is vanaf november exclusief voor de serie Vaia verkrijgbaar.

Dornbracht staat voor de uitstekende eigenschappen van zijn oppervlakken – kwaliteit en veelvoud. Voor al zijn designkranen biedt de premiumfabrikant een select aanbod aan oppervlakken dat in meerdere opzichten bijzondere klasse heeft. De individueel ontwikkelde, op elkaar afgestemde kleuren dragen daaraan bij, net als de luxe afwerking die de oppervlakken van Dornbracht hun bijzondere intensiteit en buitengewone diepte geeft.

Hoogste productiekwaliteit

De fluweelachtige finish van het nieuwe Dark Platinum Matt wordt aangebracht door middel van een uniek matteringsprocedé, dat Dornbracht speciaal voor de fijne en zachte vorm van het Vaia-ontwerp heeft ontwikkeld. Daarbij wordt elk onderdeel van de kraan, gemaakt van het fijnste messing, handmatig in een voorgeschreven richting bewerkt voordat de coating wordt aangebracht. Zo wordt gewaarborgd dat de individuele deeltjes van de coating tot in de kleinste groeven van de borstelstreken terecht komen. Door deze, voor Dornbracht kenmerkende bewerkingsvolgorde waarbij heel veel technologische kennis en handwerktechniek komt kijken, blijft de structuur beter behouden en krijgt deze haar unieke uiterlijk.

Talrijke vormgevingsmogelijkheden

Dornbracht beschouwt een coating, naast vormgevingselement, ook als een zelfstandige dimensie in het ontwerp. De materiaalkeuze heeft namelijk een bepalende invloed op de stijl en de ruimtelijke werking: kranen kunnen bijvoorbeeld, afhankelijk van het oppervlak, een badkamerinterieur tijdloos elegant, koel modern of sensueel warm laten lijken. Ze kunnen een stijlrichting harmonisch onderstrepen of een spannend tegenspel bieden.

Balans en aarding: Dark Platinum Matt

Deze afwegingen zijn ook bij de ontwikkeling van het nieuwe oppervlak Dark Platinum Matt meegenomen. Dark Platinum Matt is afgestemd op de nieuwe kranenserie Vaia, welke een brug slaat tussen klassieke en progressieve stijlelementen, met harmoniserend en aardend effect. De warme kleur onderstreept de zachte, evenwichtige vormtaal van de kraan en werkt als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden.

Kleuren en vormen in een unieke symbiose

Op basis van ontwerpen van de New Yorkse architect Rafael de Cárdenas ontwikkelde creative director Mike Meiré een badkamerarchitectuur waarin Vaia als verbindend element tussen de verschillende stijlwerelden fungeert. Als onderdeel van de Transitional Style interieurtrend wordt Vaia in Dark Platinum matt in een omgeving vol tegenstellingen geplaatst: middenin een organisch aandoende, kathedraalachtige architectuur verschijnt Vaia op een monolithische, solitaire wastafel die bestaat uit kubussen van verschillende materialen, zoals marmer en rookglas. Deze hoekige vorm contrasteert met de vormentaal van de kraan, en met de golvende basis van het ontwerp. De achtergrond van baksteen, een van de oudste bouwelementen die er zijn, vormt een spannende tegenstelling met de zijdematte coating Dark Platinum Matt.

Reacties