KLUDI wastafelmengkranen

KLUDI wastafelmengkranen met zijdelingse bediening en hoge draaibare gegoten uitloop.

08 September 2014

Bij de verkoop van wastafelmengkranen is een duidelijke trend zichtbaar. Het aandeel wastafelmengkranen met een hoge draaibare uitloop neemt toe. Ook KLUDI heeft dit onderkend en lanceert gelijk meerdere varianten op dit thema.

Dat dit allemaal éénhendel mengkranen zijn is logisch. De uitvoering waarbij volume en temperatuur gelijktijdig te regelen zijn, is nog steeds het meest gevraagd.

Een object vullen, direct drinken vanuit de kraan, het hoofd onder de kraan steken of simpelweg iets afspoelen gaat eenvoudiger als de uitloop hoog is. Het meest praktisch is het, als de uitloop geen U-vorm heeft, maar een L-vorm. Zoals bij de nieuwe KLUDI kranen.

Water dat van hoger valt spettert extra bij het neerkomen. KLUDI heeft dat opgelost door ten eerste de doorstroom te beperken tot ca. 5 liter per minuut en ten tweede door een S-pointer perlator toe te passen.

Deze beperkte doorlaat gaat niet ten koste van het comfort doordat rijkelijk lucht wordt toegevoegd die het watervolume gevoelsmatig opwaardeert. Met de S-pointer perlator is met één vingerbeweging de straalhoek van het water te verstellen. Daarmee kan de perfecte landingsplaats van het water in de wastafel gekozen worden. Gespetter wordt zodoende zoveel mogelijk vermeden.

Tevens heeft KLUDI de kranen niet te expressief vormgegeven. KLUDI is daarin geslaagd door als basis een ronde behuizing te nemen met daarop een rechthoekige uitloop. Rond en vierkant past in vrijwel iedere stijlperiode goed samen. Door deze neutrale vormgeving zijn deze kranen bij meerdere kranenseries toepasbaar. Alleen de hendel geeft net dat accent waardoor onderscheid te maken is tussen een KLUDI ZENTA, KLUDI Q-BEO dan wel een KLUDI O-CEAN versie.

Meer informatie: www.kludi.nl

Publicatiedatum: 8 september 2014

Anderen bekeken ook

Talis ComfortZone

De nieuwe kranen uit de serie Talis bieden meer individuele bewegingsruimte onder de wastafelkraan. Deze ruimte onder de kraan, de zogenaamde ComfortZone, kan daarbij individueel worden gekozen. De kranen maken het dagelijkse ritueel in de badkamer makkelijker. Tot de veelvoud van de Comfortzone keuze behoort ook de Talis wastafel-mengkraan met zwenkbare uitloop. Een grote hulp bij het haren wassen en scheren. Zijn ongelooflijk flexibele waterstraal kan dankzij zijdelingse bediening comfortabel worden geregeld. Ook de mengkranen met de roteerbare 360-graden-uitloop rondom en een fraaie straalboog zorgen voor meer bewegingsvrijheid. De kranen zijn slank van vorm, stijlvast en uitgerust met een onconventionele pingreep. 

Hansgrohe Nederland