Foto: press_2013//hansgrohe-kraan-ecosmart.jpg

EcoSmart `Groene` technieken

Hansgrohe kranen combineren plezier met efficiënt watergebruik.

Hansgrohe kranen combineren plezier met efficiënt watergebruik.

Een kostenbesparende en milieubewuste omgang met het waardevolle element water wordt steeds belangrijker. Dit geldt ook voor de kosten van het energieverbruik, die met de verwarming van het water ook stijgen. Met de EcoSmart technologie heeft de douche- en kranenspecialist Hansgrohe een oplossing gevonden om water en energie beter te gebruiken. In de met EcoSmart uitgeruste kranen en douches zorgen innovatieve functies voor een merkbaar gereduceerde waterdoorstroom. Dankzij speciale technologieën blijft het comfort voor de gebruiker behouden.

EcoSmart kranen: nooit meer dan 5,7 liter per minuut verbruiken

Alle wastafelmengkranen van Hansgrohe en Axor zijn sinds 1 januari 2010 uitgevoerd met de EcoSmart perlator. Dankzij de speciale EcoSmart doorstroombegrenzer stroomt er nooit meer dan 5,7 liter water per minuut uit de kraan. Ruim voldoende voor plezierig gebruik! De EcoSmart doorstroombegrenzer wordt gevormd door een zogenaamde precisie-O-ring, die dynamisch op de druk van het water reageert. Is de druk hoog, dan verkleint de ring de doorstroom-opening, bij geringe druk vergroot deze weer en houdt zo de waterdoorstroom op een constant niveau. Dankzij de EcoSmart technologie voldoen de wastafelmengkranen van Hansgrohe aan de Green Key norm voor duurzame bedrijfsvoering.

Voor de semi-openbare ruimtes zijn de verschillende uitvoeringen elektronische wastafelmengkranen een uitkomst. Hier worden twee technieken gecombineerd: infrarood en EcoSmart – water- én energiebesparend tegelijk. Bij alle elektronische wastafelmengkranen van Axor en Hansgrohe werkt de aan-uit-functie via een sensor, zo hoeven de kranen ook niet aangeraakt te worden.

Innovatieve technologieën voor waterbesparend douchen

Met de Hansgrohe EcoSmart technologie bespaart men tot zo´n 50% water tijdens het douchen. Deze flinke besparing wordt mogelijk gemaakt door dezelfde EcoSmart doorstroombegrenzer die in de wastafelkranen wordt toegepast. Dankzij de EcoSmart technologie zijn Hansgrohe Raindance en Croma 100 hand- en hoofddouches verkrijgbaar met een doorstroom van maximaal 9,5 l/min. Met de Crometta 85 Green hand- en hoofddouche, begrensd op 6 l/min, wordt nog meer water bespaard, terwijl men dankzij de dynamische begrenzing altijd kan genieten van een volle, krachtige douchestraal.

Dankzij de AIR Power technologie wordt in de Raindance AIR douches het water met lucht vermengd. Zo ontstaat een krachtige straal, maar met volle, zachte regendruppels die het lichaam omhullen. Op 1 liter water wordt 3 liter lucht vermengd, wat resulteert in 4 liter doucheplezier. Omdat er zo minder water verwarmd hoeft te worden, helpt deze slimme techniek van Hansgrohe elke dag water en energie te besparen, zonder dat er op het douchecomfort bespaard wordt.

Meer informatie: www.hansgrohe.nl.

Publicatiedatum: 22 februari 2010

Reacties