Profielfoto van Hansgrohe
Hansgrohe
Naritaweg 126, 1043 CA Amsterdam
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Axor Starck V

Axor Starck V: Deze kraan met transparant glazen uitloop laat in werking een fascinerende draaikolk zien en zorgt voor een nieuwe ervaring bij de wastafel.

De draaikolk: verbinding tussen mens en water
Van oudsher staat bij de productontwikkeling van AXOR de menselijke verbinding tussen water en ruimte centraal. Dit principe komt ook bij AXOR Starck V weer terug. Met de schoonheid en de dynamiek van de draaikolk verbindt de kraan de functionele en emotionele aspecten van het water bij de wastafel. De kraan wordt van een gebruiksvoorwerp dat tot een waardevolle bron wordt opgewaardeerd.

Water door technologie en innovatie tastbaar maken
Geheel trouw aan het hansgrohe principe van een esthetische, functionele en duurzame productontwikkeling, kenmerkt AXOR Starck V zich door meerdere technologische innovaties. De uitloop van de kraan is bijvoorbeeld gemaakt van organisch gevormd kristalglas, een bijzonder duurzaam materiaal. Tevens heeft de kraan een waterdoorlaat van slechts 4 liter water per minuut – zonder compromissen te doen aan de waterbeleving. De beweegbare, open en afneembare uitloop biedt veel comfort: deze kan eenvoudig gedemonteerd worden en indien nodig in de vaatwasser gereinigd worden.

Laat je inspireren door de Starck V

“AXOR Starck V is het absolute minimum. Volledig transparant, vrijwel onzichtbaar, een waterkolk omhullend. Water wordt voor het eerst een levende realiteit. Hoe? Het gaat er voor mij niet om hoe dingen eruitzien. Het gaat veel meer om de gevoelens die ze opwekken. Zo is AXOR Starck V de essentie van het minimalisme. De mengkraan zelf is vrijwel onzichtbaar, maar maakt wel het wonder van de natuur zichtbaar.”

- Philippe Starck

Ontstaan in samenwerking met Philippe Starck                                                             Philippe Starck is een van de bekendste en invloedrijkste designers ter wereld. Zijn werk loopt uiteen van een sapcentrifuge tot een elektrische fiets, van een mini-windmolen voor de tuin tot een ecologische prefabwoning, van hotelinrichtingen tot woonmodules voor de openbare ruimte, en wordt geleid door een visie waarbij creatie als plicht wordt gezien: poëtisch, politiek, rebels, weldadig, pragmatisch en subversief – om het leven voor zo veel mogelijk mensen beter te maken. Samen met AXOR bracht Philippe Starck een revolutie teweeg op het gebied van badkamerdesign – en ze doen dit na een samenwerking van 25 jaar nog steeds. Naast AXOR Starck V heeft hij ook de collecties AXOR Starck en AXOR Starck Organic ontworpen.