Foto: 268013

Optimaal comfort en veiligheid met Ecostat Select

Hansgrohe Ecostat Select thermostaten koppelen design aan intuïtief bedieningscomfort.

Hansgrohe Ecostat Select thermostaten koppelen design aan intuïtief bedieningscomfort.

Ecostat Select, de revolutie op het gebied van thermostaten van kranen- en douchefabrikant Hansgrohe, regelt niet alleen de gewenste temperatuur en waterhoeveelheid onder de douche. De thermostaat is volledig vernieuwd, zowel qua design als in functionaliteit. Een royaal planchet voor douchebenodigdheden, een volledig geïsoleerd kraanhuis waardoor de kraan niet heet wordt en de eenvoudige montage vlak tegen de wand, maken van Ecostat Select dé thermostaat van de toekomst. Ecostat Select is verkrijgbaar met een glazen planchet in spiegelend chroom of wit en daarmee een blikvanger in de badkamer.

 

Thermostaatvorm opnieuw uitgevonden
In samenwerking met Phoenix Design hebben de productontwikkelaars bij Hansgrohe de opbouw thermostaat opnieuw uitgevonden. Een nieuwe vorm vervangt het zeer technische design van de huidige thermostaatuitvoeringen op de markt door het gesloten, in één lijn op de wand gemonteerde kraanhuis. Op het eerste gezicht geven de thermostaten hun eigenlijke functie niet prijs. Ze bedekken de aansluitingen volledig en bieden comfort aan de gebruiker met een ruim planchet voor douche- en badbenodigdheden. Het planchet is dankzij de nieuwe vormgeving ook zeer eenvoudig te reinigen.

Het brede, vlakke oppervlak bestaat uit veiligheidsglas, waardoor de grote, duidelijke symbolen voor het instellen van de waterhoeveelheid en –temperatuur duidelijk zichtbaar zijn en de thermostaat zich intuïtief laat bedienen. De ergonomisch gevormde, messing verchroomde grepen laten zich ook met ingezeepte handen of door kinderen probleemloos bedienen. De thermostaten zijn voorzien van de EcoSmart functie: de ingebouwde begrenzer beperkt de doorstroom met 50 procent tot ongeveer 10 liter water per minuut. Met een lichte druk op de EcoStop regelknop kan de waterhoeveelheid naar wens verhoogd worden. Hierdoor wordt het kiezen van de persoonlijke temperatuur- en waterhoeveelheid zeer comfortabel, veilig en intuïtief.

Veiligheid in ieder detail
De veiligheid van de Ecostat Select is zichtbaar in ieder detail. De waterdoorvoer is volledig geïsoleerd in het kraanhuis, waardoor de buitenkant niet heet wordt. Dit is veilig en biedt ook als voordeel dat kalk zich minder snel afzet. De SafetyStop functie beschermt tegen verbranding door heet water boven de 40°C. Dit is veiliger dan de traditionele temperatuurbegrenzing op 38°C, omdat de kans wordt verkleind dat de gebruiker de begrenzing doorbreekt om iets warmer te douchen. Zo voorkomt men dat de volgende gebruiker zich verbrandt aan te heet water. De afgeronde hoeken voorkomen verwondingen als de kraan aangestoten wordt.

Compleet assortiment
De Ecostat Select thermostaat is er als losse thermostaatkraan voor bad en douche of als combinatie met een Raindance Select AIR doucheset. Het thermostaathuis is gemaakt van verchroomd messing en naar keuze verkrijgbaar met een planchet van glas in spiegelend chroom of wit. Later dit jaar wordt ook de Raindance Select 360 Showerpipe leverbaar, een compleet douchesysteem op basis van de Ecostat Select opbouw douchethermostaat.

Meer informatie: www.hansgrohe.nl/ecostatselect

Publicatiedatum: 15 juni 2011

Reacties
Anderen bekeken ook