Foto: Hansgrohe-Raindance-Select-handdouche

Haute couture voor de douche: de Axor Starck ShowerCollection

De jongste collectie van Axor komt wederom voort uit de al 16 jaar durende succesvolle samenwerking van de Franse topontwerper en het designmerk Axor van Hansgrohe.

De jongste collectie van Axor komt wederom voort uit de al 16 jaar durende succesvolle samenwerking van de Franse topontwerper en het designmerk Axor van Hansgrohe.

Zo omschrijft Philippe Starck de esthetische waarde van de Axor Starck ShowerCollection. Hier vormen de kleine vierkante modules een groots, flexibel programma. De jongste collectie van Axor komt wederom voort uit de al 16 jaar durende succesvolle samenwerking van de Franse topontwerper en het designmerk Axor van Hansgrohe.

Salone del Mobile

Niet toevallig is deze collectie op de Fuorisalone tijdens de Salone del Mobile te Milaan voor het eerst gepresenteerd. Salone del Mobile is hét ontmoetingspunt voor de designwereld die zich bezighoudt met het wonen van de toekomst, architectuur en wonen. In Nederland introduceert Hansgrohe de Axor Starck ShowerCollection op de Woonbeurs in Amsterdam.

Perfecte modules: ?Just mix it!?

De badkamer verandert, van de functionele wasruimte naar een wellnessruimte voor lichaam, geest en ziel. Mensen brengen meer tijd door in de badkamer, omdat zij zich hier niet meer alleen nog maar wassen, maar er ontspannen en tot rust willen komen. Hiermee wordt de badkamer een elementair onderdeel van het individuele wonen.

?Met onze collecties Axor Starck, Axor Citterio of Axor Massaud hebben wij nieuwe, allesomvattende badkamerconcepten ontwikkelt. Nu hebben wij ons geconcentreerd op het douchen?, vertelt Philippe Grohe, brandmanager Axor. ?Ook de Axor Starck ShowerCollection is allesomvattend: geen wens blijft onvervuld dankzij het systeem van ´bouwstenen´. Zo is het eindeloos combineerbaar en zijn vrijwel alle gewenste combinaties mogelijk.? Het basiselement van de Axor Starck ShowerCollection is de module van 12 x12 cm dat in verschillende functionaliteiten verkrijgbaar is: in de vorm van een douche-, thermostaat- licht-, of speakermodule. Ook zijn er een planchet en bedieningsmodules met stop- en omstelkranen in dezelfde vierkante vorm en gereduceerde design verkrijgbaar. De minimalistische helderheid en geometrie brengen rust in de doucheruimte en brengen de doucheruimte terug tot het wezenlijke; genieten van water.

Alle modules zijn in iedere gewenste indeling en aantallen te combineren. Alleenstaand of groepsgewijs, horizontaal of verticaal, gecentreerd of asymmetrisch over de ruimte verdeeld, uiteindelijk ontstaan zo nieuwe, individueel ontworpen badkamerwerelden. Dit geldt zeker ook voor de techniek: die zit net zo geraffineerd in elkaar als het design. Zo is de douchemodule niet alleen als afzonderlijke hoofddouche inzetbaar, maar is dankzij de techniek ook als zij-, nek- of schouderdouche te gebruiken.

?Met de Axor Starck ShowerCollection kan iedereen, in het bijzonder architecten en interieurontwerpers, zijn creativiteit volledig benutten en individuele oplossingen creëren. Van ´kant-en-klaar´ naar ´op maat gemaakt´, omdat met de standaardmodule persoonlijke, op maat gemaakte badkamers ontworpen kunnen worden,? benadrukt
Philippe Starck. ?Dus wees creatief: Just mix it!?

Hemels doucheplezier ? De Axor Starck ShowerHeaven

In praktijk maakt de Axor Starck ShowerCollection de douche tot een echte wellnessplek: een eigen spa. Met dit gegeven in het achterhoofd is de grote Axor Starck ShowerHeaven de kroon op deze exclusieve douchecollectie. Met haar afmeting van bijna 1 m2 is deze luxe plafonddouche een ware douchehemel. Veel meer nog zorgt de in het ontwikkelingslaboratorium van Hansgrohe geperfectioneerde straalkwaliteit voor uniek doucheplezier. De volle regenstraal maakt de beleving van water een intensieve belevenis voor alle zintuigen. Daarbij kan ervoor worden gekozen om tijdens het douchen te variëren tussen de stevige perlatorstraal, de zachte regen van de volumineuze, met lucht verrijkte waterdruppels en de indrukwekkend brede, lichaamsbedekkende straal, waarbij het water uit meer dan 500 openingen komt.

Dankzij de strakke lijnvoering en geometrische vormen, zijn de volledig verchroomde douchehemels niet opdringerig aanwezig. De Axor Starck ShowerHeaven integreert volledig in de architectuur van de ruimte waarin zij is geplaatst. ?Met de Axor Starck Showercollection hebben we niet alleen losse producten, maar een heel concept voor de leefwereld die badkamer heet ontwikkeld, die de douche in het middelpunt plaatst?, legt Philippe Grohe uit. ?Hiermee beantwoorden wij aan de groeiende vraag naar welbevinden in de badruimte en maken het douchen tot een belevenis ? in zowel esthetisch, functioneel, technologisch en vooral emotioneel opzicht.?

Axor Starck ShowerCollection - productoverzicht

Douches:
Axor Starck Showerheaven in de uitvoeringen:
- 970 x 970 mm met licht
- 970 x 970 mm zonder licht
- 720 x 720 mm met licht
- 720 x 720 mm zonder licht
Douchemodule 120 x 120 mm

Inbouweenheden:
Thermostaatmodule
Handdouchemodule
Stopkraan
Trio / Quattro

Accessoires:
Lichtmodule
Planchet kort
Planchet lang
Speaker

Oppervlak:
Chroom

Reacties