Foto: Hansgrohe-Raindance-Showerpipe-ambience

De nieuwe Hansgrohe Showerpipes verrassen met buitengewoon design en verfrissende functies

Douchen gaat niet alleen meer om lichamelijke hygiëne. Bij een douchebeurt staat nu welbevinden bovenaan.

'De trend van grote hoofddouches met hun intense douchebeleving zet zich onverminderd voort. Met ons brede assortiment aan Showerpipes, die veel verschillende installatieoplossingen bieden, kan het zo gewenste doucheplezier uit een grote hoofddouche zonder veel installatieproblemen in iedere badkamer worden toegepast'. In samenwerking met de gerenommeerde ontwerpstudio Phoenix Design ontwikkelde de douchespecialist de nieuwe douchesystemen voor de succesvolle series Raindance en Croma 100. Ze overtuigen door hun aangenaam gereduceerde uiterlijk en bieden als totaaloplossing geniaal eenvoudige en voor veel badkamerwensen een passende installatiemogelijkheid met slimme functies. Alle varianten zijn ook in een EcoSmart-uitvoering verkrijgbaar, waarbij de waterhoeveelheid tot 9,5 liter per minuut gereduceerd wordt.

Zwevend gemak

Met de Hansgrohe Raindance E 420 Showerpipe doet een douchesysteem met buitengewoon design zijn intrede in de badkamer. Alle componenten - de asymmetrisch gepositioneerde glijstang, de brede thermostaat en de vlakke hoofddouche - versmelten tot een elegant, eenvoudig te bedienen geheel. Met haar dynamische profiel, rechte hoeken en gladde oppervlakken heeft de Raindance E 420 Showerpipe grote kans het archetype van de showerpipes te worden. Door de vlakke, schuin toelopende glijstang lijkt het douchestysteem bijna voor de wand zweven. De hoofddouche bereikt door haar rechthoekige vorm en afgeronde hoeken een nieuwe breedte van 420 millimeter. Zo wordt het lichaam door de douchestraal perfect omhult.

Tegelijkertijd werkt de smalle handdouche aangenaam licht en eenvoudig. Bij de Raindance E 420 Showerpipe gaat innovatief design hand in hand met verfrissende nieuwe functies. Allereerst biedt deze Showerpipe twee straalsoorten: een dankzij de Hansgrohe AirPower technologie met lucht vermengde, lichaamsbrede doucheregen en een heldere, brede Schwallstraal, die voor een verfrissende waterval zorgt.

Het omstellen van de straalsoorten kan via de thermostaat geregeld worden, net zo eenvoudig als het instellen van de temperatuur en de waterhoeveelheid. Geheel volgens het principe van geïntegreerd design, verdwijnt de greep voor temperatuurregeling en waterhoeveelheid en de greep voor omstellen van de straalsoorten nagenoeg in de thermostaat, die zonder zichtbare aansluiting direct op de wand gemonteerd wordt. De vlakke bovenkant bestaat uit een hoogwaardig glasoppervlak, waardoor er een afwisseling in materialen ontstaat.

Innovatieve oplossingen voor doucheplezier in iedere badkamer

De Raindance Showerpipe voor inbouwmontage verbindt de kennis van douchespecialist Hansgrohe met het bewezen slimme inbouwdeel iBox universal. Het geheel van hoofd- en handdouche versmelt optisch met de waterdoorvoerende glijstang en naadloos met de slanke, rechthoekige thermostaat. Deze biedt comfortabele instelmogelijkheden voor waterhoeveelheid en -temperatuur en de omstelling van hoofd- naar handdouche en andersom. De inbouwoplossing verbergt de techniek achter de wand en biedt zo voor de wand meer bewegingsvrijheid. Een strak lijnenspel benadrukt het rechtlijnige uiterlijk van de Showerpipe.

Ook de opbouwvariant met slanke ééngreeps mengkraan is een sterke verschijning in de badkamer. Voorzien van ergonomische pingreep en keramisch kardoes is de waterhoeveelheid en -temperatuur comfortabel te regelen. In badkamers waar in het bad gedoucht wordt, hoeft op het douchecomfort via een hoofddouche niet bezuinigd te worden. Met de Raindance Showerpipe in baduitvoering biedt Hansgrohe ook een slimme oplossing: de in de thermostaat geïntegreerde baduitloop. Er is hierbij keuze uit twee voorsprongvarianten, zodat het niet uitmaakt of deze langs de lange of de smalle kant van het bad gemonteerd moet worden.

Welke variant u ook kiest, alle Raindance Showerpipes zorgen met hun grote hoofddouche voor doucheplezier XXL. Dankzij de Hansgrohe AirPower technologie, die het water in de douchekop vermengd met lucht, omhult de straal de douchende persoon met een zachte volumineuze doucheregen en garandeert zo een ultieme douchebeleving. In combinatie met de drie verschillende straalsoorten van de Raindance S100 AIR handdouche beleeft u flexibel doucheplezier onder de douche.

Comfortabele en betaalbare montagemogelijkheden en functies

De keuze wordt nog groter met de nieuwe modellen in het succesvolle Croma 100 programma. Ook hier bieden nieuwe varianten met ééngreeps mengkraan en een Croma 100 Showerpipe baduitvoering meer montageoplossingen. Het water bereikt via de glijstang de schuin omhoog stekende douche-arm om vervolgens uit de grote Croma 160 hoofddouche te stromen: doucheplezier XXL. Beide modellen worden gecompleteerd met de in verschillende standen instelbare Croma 100 Vario handdouche. De Croma 100 Showerpipe is ideaal voor kleinere badkamers, omdat de hoofddouche niet zo ver de doucheruimte in komt. De nieuwe Croma 100 Showerpipes zijn eenvoudig toe te passen en daardoor ideaal voor renovaties.

Waterbesparend doucheplezier: EcoSmart

Een milieubewuste omgang met het waardevolle element water zonder comfortverlies, is mogelijk met de Hansgrohe Showerpipes in EcoSmart uitvoering. Deze zijn er in alle montagevarianten, zowel voor Raindance als bij Croma 100. Dankzij de speciale doorstroombegrenzer wordt het waterverbruik op maximaal 9,5 liter per minuut begrensd, terwijl de uitstroom normaal bij alle groottevarianten rond de 20 liter water per minuut ligt. De zich in vorm aanpassende precisie-O-ring reageert op de waterdruk en verkleint of vergroot de doorstroomopening voor het water. Dankzij deze technologie blijft de gebruikte waterhoeveelheid vrijwel gelijk, waardoor behalve op water ook de energiekosten bespaard worden.

Meer informatie: www.hansgrohe.nl

Publicatiedatum: 28 april 2009.

Reacties