Foto: 2017/drie-slimme-manieren-water-besparen.jpg

De loodgieter Delft deelt drie slimme manieren om water te besparen

Wanneer je van plan bent een woning te verbouwen en opnieuw in te richten dan moet je niet alleen op het design letten en wat mooi is.

Je kan namelijk ook beslissingen maken die meer opleveren dan alleen een mooi interieur. Met sommige aanpassingen van de woning is het mogelijk om geld te verdienen. Wanneer je bijvoorbeeld hiermee een besparing kan realiseren. De loodgieter Delft deelt met ons drie slimme manieren om water te besparen. Deze kunnen goed van pas komen wanneer je van plan bent om de badkamer, keuken of toilet te verbouwen.

Regenwater systeem

In Nederland zien we tegenwoordig steeds vaker dat nieuwe woningen op een ecologische manier worden opgeleverd. In deze woningen wordt bijvoorbeeld zonne-energie gebruikt voor het opwekken van warmte of elektriciteit. Ook zijn de woningen vaak voorzien van een regenwater systeem. Dit systeem vangt regenwater op om dit voor verschillende doeleinden te gebruiken. Natuurlijk is dit niet het water dat uit de kraan komt waarmee je kookt of drinkt. Wel kan regenwater prima gebruikt worden om de wc door te spoelen of de planten water te geven. Hiervoor hoeft dan geen schoon kraanwater gebruikt te worden dat je aan de waterleverancier moet afrekenen.

Nieuw toilet kopen

Bij het verbouwen van een badkamer of toiletruimte is het de moeite waard om meteen het toilet te vervangen. Nieuwere modellen toiletten verbruiken namelijk een stuk minder water. De loodgieter Delft meldt dat vrijwel alle nieuwe toiletten tegenwoordig met twee spoelopties komen. Wanneer alleen urine weggespoeld moet worden kan je dit met minder water doen. Wil je helemaal een stap verdergaan dan kies je voor een ultramodern toilet dat water onder druk de wc-pot in spuit om door te trekken.

Slimme douches nemen

Het nemen van een douche kan ook een stuk slimmer dan we dit voorgaande jaren altijd gedaan hebben. Er zijn nu douchekoppen te koop die het water op een meer effectieve manier verdelen. Hierdoor hoeft er minder water verbruikt te worden om dezelfde straal uit de douchekop te krijgen. Overigens kan je ook hier nog een stapje verder gaan. De loodgieter Delft attendeert ons op de mogelijkheid om water dat uit de douche wordt afgevoerd prime nog een keer gebruikt kan worden in huis. Wederom voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet of het watergeven van planten in de tuin. Het opvangen en hergebruiken van afvalwater noemen we een grijs water systeem.

Reacties