Foto: ACO-ShowerStep-inloopdouche

ACO ShowerStep: geen rand bij inloopdouche

Geen lelijke tegelranden meer bij inloopdouches met ACO ShowerStep

Een inloopdouche kan heel mooi zijn. Maar dat visuele aspect wordt vaak teniet gedaan doordat je de zijkant van de tegels ziet daar waar het afschot van de doucheruimte zich bevindt. ACO heeft speciaal hiervoor de ACO ShowerStep ontwikkeld. Geen lelijke randen meer in de inloopdouche, maar een harmonieus geheel.

Installateurs gaven vaak hetzelfde probleem aan. Wil je een inloopdouche maken, dan ontkom je niet aan hoogteverschil. Het douchewater moet tenslotte netjes de goot inlopen. Met een afschot is dat eenvoudig te realiseren, maar dat betekent wel dat er een hoogteverschil ontstaat op je vloer. Je kijkt dan tegen de zijkant van de tegels in de doucheruimte aan. Afhankelijk van het type vloertegels, soms een smet op een verder prachtige inloopdouche. ACO heeft nu een even simpele als unieke oplossing voor dit probleem. De ACO ShowerStep is een tegelstrip die niveauverschillen in de badkamer overbrugt.

Fraai, beschermend en hygiënisch
De ACO ShowerStep wordt toegepast aan de zijkanten van de inloopdouche en zorgt voor een visueel fraaie aansluiting met de rest van de badkamervloer. Maar er zijn meer voordelen dan alleen dit esthetische effect. De vaak ruwe en poreuze zijkant van tegels is lastig schoon te houden. Daarnaast is de tegelrand vatbaar voor beschadigingen. De ACO ShowerStep vormt dé oplossing voor deze uitdagingen. Het is een RVS-strip die zorgt voor een fraaie en schone overgang voor dit niveauverschil. De strip is eenvoudig te installeren en beschermt ook de tegelrand. De ACO ShowerStep is gemaakt van RVS-AISI 304 en kan in twee verschillende afwerkingen geleverd worden: geborsteld en elektrolytisch gepolijst. De ACO ShowerStep is aan de bovenkant twaalf millimeter breed. Een standaard douchewand heeft een breedte tot negen millimeter en kan er dus eenvoudig op geplaatst worden.

ACO ShowerStep is een nieuw product in de ShowerDrain range. Hij is verkrijgbaar in drie hoogtes (10 mm, 12,5 mm en 15 mm) en twee lengtes (990 mm en 1490 mm), die ter plekke kunnen worden ingekort. De consumentenprijzen variëren, afhankelijk van gekozen materiaal en lengte, tussen de €85,- en €115,- (incl. BTW). Met de ACO ShowerStep lost ACO opnieuw een knelpunt in de afwateringsketen op.

Meer informatie: www.aco.nl

Publicatiedatum: 16 april 2013

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties