Partner

Tiger Nederland BV

In het optimisme van de jaren vijftig richtten in 1950 twee Eindhovenaren, de heren Van Kempen en Nijhuis het bedrijf Tijger Plastics op. Ze ontwikkelden methodieken om bruikbare producten uit kunststoffen te maken. De handige kunststof producten van Tijger werden al snel een begrip. Het assortiment was breed: van fietshandvatten tot zeepbakjes, van kraanslangetjes tot buffers en haakjes. De belangstelling voor de artikelen was zo groot dat het bedrijf al snel uit haar jasje groeide. In 1955 werd de locatie in Eindhoven ingeruild voor het industrieterrein aan de Winde in Geldrop waar het bedrijf nog altijd is gevestigd. In 1956 heeft Tiger de stap naar het buitenland gemaakt en inmiddels heeft Tiger verkooppunten in bijna alle Europese landen en Japan.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht tiger.nl

Met de producten uit de Eco-serie van Tiger is het heel eenvoudig om water te besparen zonder verlies aan comfort. Naast dat een lager waterverbruik het milieu ontziet, hoeft er ook minder water verwarmd te worden. Dit scheelt weer aanzienlijk op de gasrekening.

Water besparen

In de badkamer is het, met name tijdens het douchen, eenvoudig om water te besparen. Bij een douchebeurt van 7 minuten verbruik je gemiddeld 100 liter water. Met een Eco-product zoals een douchekop scheelt dit 40% in het waterverbruik. Op jaarbasis bespaart een gemiddeld gezin al snel 45.000 liter water.

Doucheset Alicante

De Tiger Alicante doucheset is een kwalitatief mooie waterbesparende set. De douchestang is gemakkelijk te monteren. Door de verschuifbare onderste muursteun zijn bestaande gaten vrijwel altijd weer te gebruiken en 230 m3 gas. Zo verdien je een douchekop binnen een jaar terug!

Tiger Eco Splash

Meer lezen over
'Eco-serie'?

meer van deze professional
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.