Ontdek de badkamertrends van 2024

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Ook voor de badkamer zijn er weer een verschillende trends die we in 2024 extra vaak zullen zien terugkomen.

New year, new bathroom?!

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends! Ook voor de badkamer zijn er weer een verschillende trends die we in 2024 extra vaak zullen zien terugkomen. Wat je badkamerstijl ook is, we weten zeker dat je verliefd zult worden op de nieuwe materialen, kleuren en vormen van komend jaar.
Benieuwd geworden? Wij hebben dé badkamertrends voor komend jaar voor je op een rijtje gezet. Inclusief tips hoe je de trends zelf kan verwerken in je badkamer. Wel zo handig! Je ontdekt alle badkamer inspiratie voor 2024 in deze blog.

Badkamertrend 1: Textuur

Een echte must voor je badkamer in 2024 is het toevoegen van diepte. Gebruik structuren zoals een reliëf of 3D-print. Dit geeft ook meteen een stoere look aan je badkamer! Je kan deze trend op zowel tegels, meubels als accessoires toevoegen. Een voelbaar patroon met ribbel geeft een super leuk accent aan je badkamer.

Tips voor je eigen badkamer:
1. Voeg deze trend eenvoudig toe aan je badkamer door te kiezen voor accessoires met structuur. De Tiger Carv serie met voelbaar patroon is hier een goed voorbeeld van.

2. Wil je deze trend in een groter geheel toevoegen? Kies dan voor ruwe materialen zoals steen en houtlook.
Combineer structuur met een subtiel, mat accent voor een mooi geheel met contrast.

3. Combineer structuur met een subtiel, mat accent voor een mooi geheel met contrast.

Badkamertrend 2: Natuurlijke materialen

Net als vorig jaar zijn natuurlijke materialen een trend in de badkamer. Door gebruik te maken van deze materialen maak je van je badkamer een ruimte vol rust. De combinatie van Japandi en Scandinavisch design is hier een goed voorbeeld van. Denk aan materialen zoals bamboo, hout, marmer en travertin. Het voelt als een dagelijkse spa-ervaring, maar dan gewoon in je eigen badkamer. Hoe fijn is dat?! Badkameraccessoires uit de serie Tado passen hier perfect bij!

Tips voor je eigen badkamer:
1. Breng de natuur naar binnen met beige tinten en planten.

2. Kies voor meubels en tegels van natuursteen.

3. Houd het simpel met minimalistische accessoires voor een natuurlijke touch.

Badkamertrend 3: Kleurrijke Highlights

Naast neutrale tinten zien we in 2024 ook meer kleur terug, in de vorm van highlights. Denk aan een klein oppervlak met kleurrijke tegels of een opvallende toiletrolhouder. Deze trend is ideaal om mee te experimenteren. Zo kun je juist van de punten die onderaan je lijstje staan een leuke eyecatcher maken. Think out of the box! Deze highlights voegen karakter toe aan je ruimte en zorgen voor speelse contrasten.
Tips voor je eigen badkamer:

1.Kies een meubel of gedeelte van je badkamer uit die je een highlight wil geven. Denk vervolgens aan hoe je deze plek opvallender kan maken.

2. Wil je deze trend snel en eenvoudig toevoegen? Ga dan voor accessoires in een opvallende kleur. De Tiger Tess serie in het blauw geeft bijvoorbeeld een leuk contrast aan je badkamer.

Badkamertrend 4: Glamour

Wanneer je in een hotel de badkamer betreed waan je je zelf in een luxe ruimte. Maar met deze trend haal je de luxe van een hotel naar je eigen badkamer! Tijdloze elegantie met een moderne twist. Denk aan marmer en details zoals goud en koper. Een mix van luxe materialen, levendige kleuren en glanzende accenten die zorgen voor een prachtige badkamer.

Tips voor je eigen badkamer:

  • Kies voor gouden accenten in je badkamer zoals een wc rolhouder, handdoekhaak en toiletborstel in shiny goud. De Tiger Cooper serie in gepolijst goud is perfect om een betoverend accent aan je badkamer te geven.  
  • Cooper serie in gepolijst goud is perfect om een betoverend accent aan je badkamer te geven.
  • Voeg pasteltinten toe op de muur voor een frisse uitstraling.
  • Het materiaal dat niet kan ontbreken bij deze trend: marmer!