Toiletborstel vervangen? Ja! Zeker weten

Niet alleen je tandenborstel moet je regelmatig verwisselen! Ook je toiletborstel bevat veel bacteriën. Ze worden namelijk niet voor de meest frisse klusjes gebruikt…

Hoe jammer zou het zijn wanneer je een prachtige badkamer hebt samengesteld, maar vervolgens gillend wilt wegrennen door een oude, vieze toiletborstel? Ondanks dat toiletborstels goedkoop zijn, gebruiken veel mensen hun borstel bijna een leven lang! Terwijl dat nergens voor nodig is: een toiletborstel moet je nu eenmaal regelmatig vervangen. Toch blijft het lastig inschatten wanneer een toiletborstel aan vervanging toe is. Dit hangt bijvoorbeeld af van hoe vaak de borstel wordt gebruikt. Wanneer je alleen woont zal je hem minder vaak hoeven te vervangen dan wanneer je in een groter huishouden woont. Hoe dan ook, er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee kan houden. Tiger helpt je hierbij graag een handje!

Hoe herken je een toiletborstel die aan vervanging toe is?

Een verkleurde toiletborstel

Toiletborstels gebruik je om schoon te maken, dus moeten ze zelf ook fris zijn. Één van de belangrijkste factoren waaraan je kan zien dat je toiletborstel aan vervanging toe is, is wanneer deze verkleurd is. Naarmate je de borstel vaker gebruikt kun je gemakkelijk zien of deze is verkleurd. Vooral bij witte toiletborstels zul je zien dat deze naarmate van tijd geel of oranje wordt. Vervang daarom altijd je borstel zodra je ziet dat deze verkleurd is. Dit betekent dat het de hoogste tijd is om te toiletborstel te verwisselen.

Ontbrekende en zachte haren

Ook aan de haren van een toiletborstel kun je zien of deze aan vervanging toe is. Wanneer je namelijk een nieuwe toiletborstel koopt zijn alle haren nog aanwezig en zullen deze hard aanvoelen. Als de borstel wat ouder is zullen de haren loslaten, niet recht meer staan of zachter aan gaan voelen. Je weet dan zeker dat je jouw borstel kan vervangen.

Een plakkerige toiletborstel

Eerlijk is eerlijk: dit een vies klusje om te testen of je toiletborstel aan vervanging toe is. Maar je kan ook testen of het tijd is voor een nieuwe toiletborstel door er met schoonmaakhandschoenen aan te voelen. Oude toiletborstels zijn namelijk vettig en blijven aan elkaar plakken. Nog een indicator dat je toiletborstel vervangen moet worden!

Langer gebruiken maken van jouw toiletborstel?

Je kan natuurlijk niet eeuwig gebruik maken van een toiletborstel, maar het is wel mogelijk om de levensduur te rekken met wat trucs. Wil je langer gebruik maken van jouw toiletborstel? Desinfecteer je borstel dan nadat je hem hebt gebruikt. Dit kan met een schoonmaakmiddel zoals allesreiniger of door de borstel in het water te houden en het toilet 2 keer door te trekken. Hiermee maak je de toiletborstel minder aantrekkelijk voor bacteriën en kun je hem langer gebruiken. Het is dan nog steeds wel een must om je toiletborstel van tijd tot tijd te blijven vervangen.

Denk je nu: mijn toiletborstel is hoognodig toe aan vervanging? Dan ben je bij Tiger aan het juiste adres. Met onze universele toiletborstels is je toilet weer schoon in een handomdraai. En, je kan hem in vrijwel elke toiletborstelhouder toepassen: handig! Zeg hallo tegen een schoon toilet met de universele toiletborstels van Tiger.

Zoek je een geheel andere toiletborstel? Check dan even onze wc borstels hier