Luxe badkamer ideeën

Een luxe badkamer is iets wat iedereen wel zou willen, maar hoe zorg je nu voor die luxe uitstraling?

04 Oktober 2019

In dit artikel vind je inspiratie en ideeën voor het ontwerpen van een luxe badkamer. Een luxe badkamer is van alle gemakken voorzien en is stijlvol ingericht. De badkamer kan luxe worden ingericht door; de juist verlichting, slimme materiaal- en kleurkeuzes en door luxe sanitair. Luxe sanitair zoals regendouches, inloopdouches en mat zwart sanitair vind je bij Douchezaak.

Het hoeft niet duur te zijn om een luxe badkamer te creëren. Simpele trucs zoals accentverlichting en houtaccenten kunnen je badkamer al een luxe uitstraling geven. Heb je een grote badkamer? Dan kan een heerlijk bubbelbad niet ontbreken. In de echt luxe badkamers zie je vaak een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan. 

 

Een luxe douche

Een belangrijk element van de badkamer is de douche. Een luxe complete douchecabine is een mogelijkheid, maar een inloopdouche biedt vaak nog meer ruimte. Als je echt ruimte wilt tijdens het douchen dan kun je het beste een inloopdouche kopen. Deze kun je voorzien van een heerlijke regendouche om comfortabel te douchen.

Mat zwart sanitair trend

De trend die je nu ziet is het gebruik van mat zwart sanitair. Je kunt je badkamer hiermee een moderne of modern klassieke look geven. Het mat zwarte sanitair geeft een mooi contrast met lichtere kleuren in je badkamer en ook het combineren met hout kan een zeer luxe uitstraling geven. Bekijk de afbeeldingen voor een aantal voorbeelden om zwart sanitair te gebruiken voor een te gekke uitstraling.

 

Toiletverlichting, softclose of douche WC

Heb je de ruimte voor een toilet in de badkamer? Ook deze kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Zo zie je steeds meer verlichte toiletten waarbij het licht automatisch aangaat als je in de badkamer komt. Je hoeft zo geen felle lamp aan te zetten zodat je niet ineens klaarwakker bent. Ook toiletbrillen kunnen over verschillende luxe opties beschikken zoals verwarming, softclose en luxe designs. Voor de ultieme luxe schaf je een douche WC aan, deze toiletten zijn voorzien van een ingebouwd bidet en beschikken vaak over nog meer luxe opties zoals; geurafzuiging, brilverwarming of afstandsbediening. 

Luxe vloeren en wanden

Badkamertegels zijn erg belangrijk voor hoe de badkamer eruit ziet. Kies je namelijk voor grote badkamertegels op de vloer en op de wanden, dan oogt de ruimte groter. Ook het kiezen van lichte kleuren kan hierbij helpen om een ruimtelijk effect te creëren. Omgekeerd kun je met donkere tegels ook luxe oproepen. Daarnaast zijn er nog verschillende 3D strips waarmee je een bijzonder effect krijgt. Kortom er zijn talloze mogelijkheden qua wand en vloerdecoratie. Je kunt het beste door een expert een badkamer ontwerp laten maken zodat de gehele badkamer is afgestemd op je persoonlijke smaak.

Stijlvolle badkamermeubels

Met badkamermeubels valt de badkamer ook luxe te maken. Zo zien we de laatste tijd steeds meer badkamers met waskommen op een houten blad. Ook natuursteen is bij uitstek geschikt voor een luxe uitstraling. Heb je een ruime badkamer dan kun je kolomkasten en wandmeubels toevoegen. Naast natuurstenen wastafels kun je ook kiezen voor een luxe marmeren wastafel. Er zijn vele luxe badkamermeubelen verkrijgbaar die bijvoorbeeld eiken hout combineren met mat zwart natuursteen. Kortom denk goed na over de keuze van je badkamermeubels of laat je adviseren om de luxe badkamer van je dromen te realiseren!

Je eigen badkamer samenstellen

Heb je ideeën opgedaan om jouw ideale badkamer samen te stellen? Verzamel afbeeldingen en producten die je mooi vindt en stel je eigen badkamer samen. Er zijn diverse online tools om je eigen badkamer samen te stellen in 3D. Je kunt ook advies vragen bij een badkamerexpert en een ontwerp laten maken. Hopelijk hebben we je ideeën kunnen geven om je badkamer een luxe uitstraling te geven. Heb je zelf ook luxe badkamer ideeën die je wilt delen? Laat dan een reactie achter!

Reacties