Foto: 2022/wonen-nl-Spiegel.jpg

Creëer een grotere ruimte

Heeft je huis een nieuwe look nodig en wil je dat doen door meer ruimte te creëren?

09 September 2022

Dan zul je meer licht door je woning moeten doorschemeren. Licht is namelijk belangrijk in het huis en heeft grote invloed op het uiterlijk en interieur van je woning. Wanneer je veel donkere ruimtes in je woning hebt, zul je op een gegeven moment een sombere sfeer ervaren. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt hebben. Het kan ook zo zijn dat je huis veel hoeken en muren heeft, waardoor het lastig wordt meer licht in het huis te krijgen. Gelukkig zijn er hier een aantal oplossingen voor, zoals het plaatsen van spiegel op maat. Dit is ideaal voor wanneer je verschillende grootte spiegels aan je muren wilt ophangen. Ben jij benieuwd hoe je grotere ruimte in je woning kunt creëren? In dit artikel lees je hier meer over.

Hoe zorg je voor natuurlijk licht?

Het krijgen van natuurlijk licht in je woning, doe je door licht door te laten schemeren door verschillende ruimtes heen. Dit is niet altijd even gemakkelijk door muren die in de weg staan. Met de juiste investering, kun je ondanks de muren, ervoor zorgen dat het licht toelaatbaar is door meerdere ruimtes. Een voorbeeld hiervan is een dak van gelaagd glas. Deze glas bestaat uit meerdere lagen, waardoor er niet gauw schade aan het glas kan komen. Hierdoor wordt natuurlijk licht verspreid vanuit het plafond, waardoor ook weinig schaduw in het huis zult hebben. Ook kunnen de deuren in gemeenschappelijke ruimtes worden vervangen door glazen deuren. Dit overigens in elke ruimte worden toegepast. Het hangt er natuurlijk van af in hoeverre je hier comfortabel mee bent.

Hoe kunt je licht weerkaatsen?

Bij veel muren in de woning is het lastig natuurlijk licht door het gehele huis te krijgen. De manier waarop je dit kunt doen, is het plaatsen van meerdere spiegels. Met behulp van spiegels kan het licht worden weerkaatst naar ruimtes waar niet zo gemakkelijk licht kan komen. Hierdoor voorkom je dat het huis er donker uit zal zien. Spiegels zijn niet alleen goed voor het weerkaatsen van licht, maar ook het optisch groter laten lijken van de ruimte. Er zijn verschillende grootte spiegels. Heb je de ruimte ervoor, plaats dan lange verticale spiegels. Hoe meer spiegels, des te meer licht.

Kortom, een grotere ruimte creëren kan op verschillende manieren. Je huis krijgt natuurlijk licht binnen door meer glazen in de woning te plaatsen. Daarnaast helpen spiegels niet alleen bij het verspreiden van licht in de woning, maar ook voor het creëren van een optisch grotere ruimte

Reacties