Villeroy & Boch: TitanCeram

Met TitanCeram maakt Villeroy & Boch producten met de meest fijne vormen en extreem dunne wanddiktes, die toch buitengewoon sterk zijn.

Het materiaal van de toekomst

Met TitanCeram heeft Villeroy & Boch het keramiek voor de badkamer opnieuw uitgevonden. TitanCeram is een volledig nieuw materiaal, dat de eigenschappen van hoogwaardig keramiek combineert met buitengewone sterkte en daarmee indrukwekkende, verfijnde vormen mogelijk maakt. TitanCeram bestaat uit een selectie van natuurlijke grondstoffen zoals de mineralen veldspaat en kwarts, klei en titaniumdioxide. 

Met TitanCeram maakt Villeroy & Boch producten met de meest elegante vormen en zeer dunne wanddiktes, die toch buitengewoon sterk zijn. Deze innovatieve materiaaleigenschappen geven productontwerpers de vrijheid om hun ideeën de vrije loop te laten. Een eerste indrukwekkend voorbeeld is de al meervoudig bekroonde premium wastafel Octagon. Maar ook de wastafels uit de collecties Artis, Memento en Finion zijn vervaardigd van TitanCeram en ook van de allernieuwste collectie Collaro. Het materiaal is bijzonder gebruiksvriendelijk. Het is stoot-, slag- en krasvast, bestand tegen hitte en kou en kan snel en eenvoudig worden gereinigd.