Tien tips voor een gedeelde badkamer

Een badkamer delen is niet altijd een feestje. Of het nou een gedeelde ruimte is met je huisgenoten of je partner, er ontstaan altijd wat frustraties.

03 Juli 2018

Om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben wij 10 tips voor je op een rijtje gezet. Van de look van de badkamer tot aan wat andere praktische zaken.

1. Kies een stijl

Ga je verhuizen en mag je de nieuwe badkamer zelf nog inrichten? Super leuk! Maar denk er wel aan dat het een gedeelde ruimte is. Je zult dus met andere huisgenoten moeten overleggen hoe het eruit gaat zien. Kies samen een mooie neutrale stijl of kijk eens bij deze badkamertrends van Meubelpleinekkersrijt.nl voor extra inspiratie. Uiteindelijk moet iedereen er blij mee zijn.

2. Ga voor een hygiënische vloer

Een goede vloer in de badkamer is niet alleen belangrijk voor de sfeer, maar ook voor de hygiëne. Zeker bij een gedeelde badkamer is het fijn wanneer je de vloer goed kunt schoonmaken. Een geschikte optie is een PVC vloer of tegels met goede voegen.

3. Denk dubbel

Wanneer je met twee of meer personen in de badkamer bent, zijn twee wasbakken niet overbodig. Als je er de ruimte en het budget voor hebt, is het dan ook een goed idee om meerdere dingen dubbel aan te schaffen. Denk naast de wastafel ook aan twee spiegels, twee goede lampen erboven en twee stopcontacten.

4. Creëer extra opbergruimte

Hoe meer mensen, hoe meer spullen. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is. Koop een paar handige kastjes met veel lades of vakken. Plaats daarnaast extra plankjes aan de muur waar ruimte is voor kleine producten.

5. Verdeel de plekken

Opbergruimte is fijn, maar het is nog beter wanneer iedereen z’n eigen plekje heeft. Verdeel dus de schappen, kastjes of planken. Zo raak je minder snel spullen kwijt en blijft de badkamer ook netjes.

6. Koop gekleurde handdoeken

Het heeft niets te maken met de badkamer zelf, maar het is wel een handige tip: zorg dat iedereen een eigen kleur handdoek heeft. Zo is het voor iedereen duidelijk en ontstaat er geen gedoe over.

7. Maak een schema

Een schema is altijd een overzichtelijke manier om duidelijkheid te scheppen. Dit kan een lijst zijn met douche tijden, maar het kan ook een schoonmaak-schema zijn. Zeker in een (studenten)huis met veel mensen is het erg handig. Niemand is gek op poetsen, maar met een vast schema blijft het hopelijk toch een beetje schoon.

8. Voorkom verstopping

Een belangrijk puntje voor alle mannen en vrouwen met lange haren: voorkom verstopping in de douche. Haal na het wassen van je haar even het doucheputje leeg. Dit is niet het leukste werkje, maar je maakt er iedereen blij mee.

9. Koop een geurtje

Van een muffe geur wordt niemand happy. Schaf dus een automatische luchtverfrisser aan met een lekker geurtje.

10. Laat het netjes achter

Buiten het ‘echte’ schoonmaken is het belangrijkste punt waarschijnlijk om de badkamer altijd netjes achter te laten. Dan is het delen van de ruimte ineens niet meer zo erg!

Reacties