Foto: 4-slimmigheden-inrichten-kleine-badkamer.jpg

4 slimmigheden voor het inrichten van een kleine badkamer

Wil jij je kleine badkamer efficiënt inrichten? Lees dan in dit artikel welke 4 slimmigheden je hierbij helpen. Zo haal je het maximale uit de ruimte!

Over de inrichting van een kleine badkamer moet meestal wat langer worden nagedacht dan wanneer je over een grote badkamer beschikt. Een efficiënte indeling waarin alle ruimte optimaal benut wordt, is in een kleine badkamer nu eenmaal noodzakelijk. Benieuwd hoe jij het maximale uit je kleine badkamer kunt halen? Hieronder geven we enkele voorbeelden waarmee je op een slimme manier met de ruimte omgaat.

1. Compacte meubels

De laatste jaren zijn compacte badkamermeubels steeds meer in opkomst. Er zijn zelfs speciale sanitair collecties die zich focussen op de inrichting van kleine badkamers. Hierbij kun je denken aan badmeubels van slechts 38 cm diep, compacte baden met een smal en breed uiteinde waardoor je ruimte bespaart en compacte toiletten.

2. Opvouwbare douchedeuren

Wanneer je weinig ruimte in je badkamer hebt, zijn opvouwbare douchedeuren zeker het overwegen waard. De douchedeuren hebben dezelfde functie als traditionele douchedeuren, maar hebben als voordeel dat ze na het douchen kunnen worden ingeklapt. Hierdoor profiteer je van extra bewegingsruimte.

3. Bad/douchecombinatie

Zijn een douche en bad beide onmisbaar in jouw ideale badkamer, maar laat de ruimte ze niet allebei toe? Kies dan voor een bad/douchecombinatie. Deze zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar in extra compacte modellen.

4. Spiegelkast

Met een spiegelkast profiteer je van extra opbergruimte zonder dat je badkamer er voller door lijkt. Integendeel, een spiegel laat de ruimte zelfs groter lijken. Dit zijn dus twee vliegen in één klap. Een ander bijkomend voordeel is dat je meer ruimte hebt om kleine spulletjes op te bergen, zodat je badkamer minder rommelig oogt.

Je badkamer groter laten lijken

Een efficiënte inrichting van je badkamer is erg belangrijk wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt. Toch is dit niet het enige wat je kunt doen. Met trucs als het gebruik van grote tegels en de juiste verlichting kun je je badkamer groter laten lijken. Uiteraard zijn er nog veel meer tips om een ruimtelijke uitstraling in je badkamer te creëren.

Reacties