Je badkamer opnieuw inrichten is een flinke klus

Het opnieuw inrichten van je badkamer is ook een klus waar je blij van wordt.

Guido van Loon 28 Juli 2021

Misschien moet je in eerste instantie je best doen om door alle stof en puin heen te kijken, maar als je weer gaat opbouwen, dan zie je al snel dat je de badkamer van je dromen aan het maken bent. Een badkamer waar je de komende jaren weer veel plezier van zult hebben. Met allemaal nieuw sanitair en nieuwe kastjes. Nieuwe tegels op de vloer en op de muren. Je badkamer is, na een grondige opknapbeurt, weer goed schoon te maken. Dat is ook een groot voordeel.

Maar eerst moet je aan het werk

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf al het werk in je badkamer te gaan doen. Het slopen en demonteren, het schoonmaken en het weer opbouwen. Het tegelen en het plaatsen van het sanitair. Zeker wanneer je de complete badkamer gaat verbouwen of misschien zelfs wel gaat uitbouwen of verplaatsen, kan alles wat je zelf doet je veel geld besparen.
Ben je niet zo handig? Zelfs dan zijn er dingen die je zelf kunt doen. Is je badkamerkastje niet meer jouw smaak, maar is deze nog wel in een goede staat? Schroef deze dan van de muur en verkoop ‘m online of breng het kastje naar de kringloopwinkel bij jou in de buurt.

Wat is het leukst aan het verbouwen van je badkamer?

Het leukst is natuurlijk het resultaat. Dat je, na een periode van veel stof en puin en onhandig wassen bij de gootsteen in de keuken, weer lekker kunt douchen of in bad kunt gaan. Maar minstens zo leuk is het uitzoeken van nieuwe spullen voor in je badkamer. Weet je al wat voor badkamermeubel je wilt? Er is enorm veel keuze en zo’n badkamermeubel bepaalt, deels, de sfeer in je badkamer.
Ook het bepalen van de nieuwe inrichting is leuk. Ga je weer voor de oude opstelling of kies je deze keer voor een inloopdouche? Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van inloopdouches. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche met meerdere douchekoppen of zelfs een regendouche.

Vergeet ook de accessoires niet

Een nieuwe badkamer is pas compleet als je alles mooi hebt ingericht. Denk dan ook aan nieuwe handdoeken en een nieuwe badmat, nieuwe tandenborstelhouders en natuurlijk een mooi nieuw zeeppompje op de wastafel. Ook een mooie plant mag eigenlijk niet ontbreken. Zo breng je je badkamer helemaal in de sfeer die jij voor ogen had toen je begon met de verbouwing.

Reacties