Een paar extra tips wanneer je de badkamer verbouwd

Kunnen die tegels in jouw badkamer écht niet meer? Hangt alles van ellende aan elkaar? Heb je deze gigantische klus jarenlang voor je uitgeschoven?

Guido van Loon 06 Juli 2021

Dan is wellicht nu het goede moment de badkamer te verbouwen. Er komt bij zo’n verbouwing veel kijken, maar denk in ieder geval aan de volgende zaken. Dat scheelt al de helft.

Zorg voor een goed plan

De badkamer verbouwen doe je niet even in een weekendje. Daarom is het zeer aan te raden een duidelijk plan te maken. Denk aan alle grote én kleine elementen die van belang zijn in jouw badkamer: leidingwerk, kleuren, licht, meubels, enzovoort. Als je deze zaken goed in kaart hebt gebracht, is het uitzoekwerk een stuk eenvoudiger.

Bepaal het budget

Een badkamer verbouwen kun je op allerlei wijzen doen. Een volledige verbouwing van de badkamer valt onder de opties, maar je kunt er ook voor kiezen slechts enkele elementen te vervangen. Het te besteden budget is in dit geval van belang. Het spreekt voor zich: een totale verbouwing kost meer geld, dan een gedeeltelijke. Als je veel zélf kunt doen, scheelt dat uiteraard ook een hoop.

Wat komt er in de badkamer?

Bekijk goed naar hoe je de badkamer wilt indelen. Dat hangt ook sterk af van het formaat van de ruimte. Heb je een kleine badkamer, dan wordt het al lastiger alles erin te krijgen wat je wilt. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over wat je er per se in wilt hebben. Denk aan de belangrijkste elementen, zoals: tegels en wasmeubel, maar ook aan de afwerking, zoals: lamp(en) en spiegel(s). Een spiegel helemaal op maat hebben kan écht voor de puntjes op de -i- zorgen. Daarnaast kan ook een douchewand die je op maat laat maken ervoor zorgen dat de ruimte op een extra goede manier worden ingericht. 

Bepaal ook welke spullen je in de badkamer wilt bewaren. Stel daar de hoeveelheid opbergruimte op af. 

Denk aan veiligheid en comfort

Als je dan tóch aan de slag gaat, wil je er natuurlijk wel wat moois van maken, maar: verlies de veiligheid en het comfort niet uit het oog. Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Het uiteindelijke doel is duidelijk: zorgen voor de persoonlijke hygiëne. Dat moet dan vervolgens wel veilig en praktisch gebeuren. Kijk ook alvast naar de toekomst. Beginnen de jaren al te tellen, kijk dan goed naar welke meubels je kiest. Is een ligbad dan nog wel zo handig? En zijn die kastjes wel goed bereikbaar?

Alles bij elkaar gezien is een badkamer verbouwen een klus waar behoorlijk veel tijd, geld en aandacht in gaat zitten. Met deze tips kun je in ieder geval weer even vooruit.

Reacties