Foto: 2021/badkamer-verbouwen-tips.jpg

Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten

Is het inmiddels alweer jaren geleden dat je iets aan jouw badkamer gedaan hebt? Dan is de kans aanwezig dat deze behoorlijk verouderd is.

Guido van Loon

 

Zo heeft het sanitair zijn beste tijd mogelijk wel gehad en misschien ben je wel een keer uitgekeken op de tegels. Als dit het geval is, kun je overwegen om jouw badkamer te verbouwen. Besef je wel dat dit een flinke uitdaging is. Heb je de knoop doorgehakt en ga je jouw badkamer verbouwen? Dan kun je hier vast en zeker wel wat hulp bij gebruiken. Om goed beslagen ten ijs te komen, vertellen wij jou in deze tekst waar je op moet letten bij een badkamer verbouwen.

Hoe komt de badkamer eruit te zien?

Als de kogel door de kerk is, kun je mogelijk niet wachten om te beginnen. Toch raden wij je niet aan om direct met de sloophamer in de weer te gaan. Nee, want je moet eerst weten hoe de nieuwe badkamer eruit komt te zien. Dit kun je het beste doen door een ontwerp te laten maken bij een gespecialiseerd bedrijf. Zij kunnen een 3d-tekening maken van jouw badkamer, waardoor je direct kunt zien hoe het er straks uit komt te zien. Weet je wat het moet worden? Zorg dan eerst dat alle benodigdheden binnen zijn. In dat geval zit je namelijk niet onnodig lang zonder badkamer.

Moeten er leidingen verlegd worden?

Ben je tevreden over de huidige indeling van jouw badkamer? Dan doe je hier waarschijnlijk niets aan. Toch zijn er genoeg mensen die de indeling willen veranderen als zij hun badkamer verbouwen. Zo wil je het toilet, de douche en/of de wastafel misschien wel op een andere plek hebben. Dat kan, maar hier komt wel wat het een en ander bij kijken. Als je sanitair gaat verplaatsen, moet je mogelijk ook leidingen verleggen. Wil je de douche op de plek waar nu je toilet staat? Dan moet de warmwaterleiding verlegd worden. Als er aanpassingen aan het leidingwerk nodig zijn, laat je dit doen door een loodgieter in Breda. Hij weet precies hoe hij leidingen moet verleggen, waardoor de kans op een lekkage naderhand vrijwel nihil is.

Zelf aan de slag of toch uitbesteden?

Wanneer het veleggen van leidingen niet nodig is, denk je mogelijk dat je geen loodgieter in hoeft te schakelen voor de verbouwing. Als je zelf redelijk handig bent, is dit inderdaad niet altijd het geval. Toch is het aan te raden om contact op te nemen met een loodgieter als je jouw badkamer gaat verhelpen. Een foutje is immers snel gemaakt. Toch doet lang niet iedereen direct een beroep op een loodgieter uit Tilburg als zij een badkamer gaan verbouwen. Dit komt voornamelijk doordat het inschakelen van zo’n professional kosten met zich meebrengt.

Wat veel mensen niet weten, is dat een loodgieter je ook veel geld kan besparen. Waarom? Omdat hij precies weet hoe hij te werk moet gaan. Zo hoef je bijvoorbeeld niet bang te zijn voor een lekkage als je een professional inschakelt om jouw badkamer te verbouwen. Een loodgieter koppelt het leidingwerk op de juiste manier aan elkaar en sluit sanitair goed aan op de toe- en afvoer. Ga je zelf jouw badkamer verbouwen? Dan is de kans op een lekkage een stuk groter. Het verhelpen van deze schade loopt flink in de kosten. Onderaan de streep was het aanzienlijk goedkoper geweest om een loodgieter in te schakelen.

 

Reacties