Foto: 2017/Tegeldepot-vintage-badkamer.jpg

Vintage badkamer

De vintagelook is dé trend van deze tijd.

Een trend met een gevarieerd aanbod aan nieuwe badkamermeubels die er gebruikt uitzien.

Echte vintage is het natuurlijk niet. Als je kijkt naar hoe groot de vraag naar vintage-artikelen is vandaag de dag is het gewoon onmogelijk hier nog authentieke spullen voor te vinden. De zogenaamde 'new old stock' is niet zo groot en daar komt nog bij dat gebruiksvoorwerpen van meer dan 30 jaar oud vaak niet voldoen aan de comfort- en veiligheidseisen van deze tijd. Gelukkig bestaat de techniek voor niets en kan elk nieuw product zo bewerkt worden dat het er tweedehands uitziet zonder dat het inboet in kwaliteit. Het gaat hem bij de moderne vintage badkamer dan ook voornamelijk om het romantische uiterlijk zonder verlies van eigentijds comfort en gebruiksgemak. Ben je helemaal weg van een chromen stortdouche, dan graag één met een waterbesparende kop en ook de bronzen kraan met keramische grepen heb je het liefst met een ingebouwde thermostaat.

Moderne badkamer met vintage-accenten

Wanneer je geen zin hebt om heel je badkamer te verbouwen maar er wel een vintagesfeer in wilt brengen, kan je dat ook doen door bijvoorbeeld alleen het badkamermeubel te vervangen en de sfeer er verder in te brengen met accenten. Heb je een gewone badkamerspiegel denk er dan eens over er een houten barokrand omheen te zetten. Een kanten of gehaakt gordijntje en pastelkleurige bloempotten voor het raam geven ook al meteen een heel andere aanblik, evenals een geknoopt of geweven tapijtje in plaats van je moderne badmat.

Vintage meubels

Bij elke, zichzelf een beetje respecterende, badkamerzaak vind je vandaag de dag een ruim aanbod aan vintage badkamermeubels. Baden op pootjes, geoliede badkamerkasten met porseleinen grepen, een closetpot op voet, hangtoiletten waren er immers nog niet, met een harde zwarte bakelieten toiletbril. Wil je de vintage badkamer helemaal compleet maken, kun je er voor kiezen toch ook de wand- en vloertegels te vervangen. Vintagetegels hoeven echt niet extreem gekleurd te zijn zoals de fel gekleurde gebloemde of bruine tegels uit de jaren '70 waren. Met een gladde witte tegel van 10x10 cm of een metrotegel in een pasteltint en een zwart accentrandje creëer je ook een originele vintagestijl. Een die bovendien niet snel zal vervelen.

Reacties