Foto: emco-bad-benelux-spiegel-kast-wastafel-1

Emco Bad ontwikkelt Emco Monolith serie verder

Wastafels en opbergoplossingen zijn de aanvullingen op de lichtspiegelkast-serie 'Emco Monolith' van Emco Bad.

Emco Bad presenteerde op de ISH 2013 in Frankfurt innovaties en aanvullingen op haar consequent verder ontwikkelde programma 'emco monolith'. De reeds afgelopen jaar succesvol op de markt gelanceerde, hoogwaardige lichtspiegelkast uit de serie werd op zinvolle wijze uitgebreid met een optioneel opbergsysteem met bijpassende accessoires, wastafelmodellen met een licht, sierlijk ogend design alsook met vier stijlvolle opbergmodules. Alle nieuwe producten zijn daarbij analoog aan de lichtspiegelkast wat betreft het uiterlijk, de materiaalkeuze alsook de afmetingen optimaal afgestemd op de sanitairmodules van de Monolith-serie van de onderneming Geberit. Vanwege hun sierlijke, tijdloze design, de innovatieve uitvoeringskenmerken en de hoogwaardige afwerking maken de productseries zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar een functioneel complete alsook een optische eenheid vormende badkamerambiance mogelijk die voldoet aan hoogstaande wensen van de klant. 

Drie verschillende wastafelmodellen met een licht, filigraan design

De nieuwe, aan de wand bevestigde wastafels uit het programma bestaan uit hoogwaardig wit gegoten mineraalhars. Door de specifieke eigenschappen kan het duurzame materiaal bijzonder goed en veelzijdig worden verwerkt. Met zijn aangenaam vlakke en filigrane vormentaal straalt de wastafel zowel los geplaatst als in combinatie met de wastafelmodule van de fabrikant uit Pfullendorf elegante ongedwongenheid uit. Het aanbod omvat drie verschillende modellen die wat betreft hun afmetingen precies zijn afgestemd op een combinatie van meerdere fabrikanten. Een 720 mm brede versie biedt aan weerskanten aangebrachte, 80 mm brede aflegvlakken. Verder zijn de wastafels ook verkrijgbaar in een breedte van 660 mm en met een handig aflegvlak, naar keuze rechts of links. Deze breedte biedt bovendien in combinatie met de wastafelmodule voldoende ruimte voor de zijdelingse integratie van een handdoekhouder. Voor een verdere verhoging van de individuele vormgevingsvrijheid worden alle modellen eveneens aangeboden met een geprefabriceerd kraangat.

Wastafels en opbergoplossingen zijn de aanvullingen op de lichtspiegelkast-serie 'Emco Monolith' van Emco Bad.

Stijlvolle opbergmodules in verschillende uitvoeringen

Een stijlvolle en tegelijkertijd praktische aanvulling op het programma vormen de uit een hoogwaardige aluminiumconstructie vervaardigde module-eenheden in verschillende uitvoeringen. Royale bergruimte bieden een 314 mm brede en 1.584 mm hoge kastmodule met een dubbelzijdig doorlopend verspiegeld deuroppervlak alsook twee verdere 314 mm brede en met glasoppervlakken uitgeruste kastmodules – 1.564 mm en 964 mm hoog. Intelligent ingedeelde opbergmogelijkheden van aluminium en/of glas alsook een energie-efficiënte LED-lichtlijst boven in de 1.564 mm hoge module zorgen voor orde en overzicht. Verder wordt een, dankzij een breedte van slechts 168 mm en een hoogte van 787 mm zeer slank ogende wc-module aangeboden die is uitgerust met een toiletrolhouder, een vak voor een reserverol of een box vochtig toiletpapier alsook met een borstelgarnituur. De hoogwaardige glasfronten kunnen daarbij eenvoudig en comfortabel worden geopend door middel van een lichte vingerdruk. Er is keuze uit de glaskleuren wit, zwart of umbra, welke exact zijn afgestemd op de oppervlaktekleuren van de sanitairmodules uit de Monolith-serie van de fabrikant Geberit.

Accessoires

Voor een harmonieuze ambiance alsook voor hoog comfort zorgt een optioneel opbergsysteem dat werd ontwikkeld voor een goed passende integratie in de zijdelingse uitschuifbare laden van de lichtspiegelkast van het programma. Daartoe behoren een tissuebox plus tevens een ronde scheer- en cosmeticaspiegel met een doorsnede van 120 mm en tevens een relingsysteem dat is uitgerust met een mondspoelglas alsook naar keuze met een vloeibare zeepdispenser of een zeephouder uit hoogwaardig kristalglas. Bovendien biedt een verder relinginzetstuk de in de lichtspiegelkast geplaatste benodigdheden een goede plek. Alle accessoires zijn – passend bij de achterwanden van de zijdelingse uitschuifbare laden – gefabriceerd van gelakt metaal (RAL 7011, ijzergrijs) en kunnen met behulp van een magneetverbinding flexibel en tegelijkertijd antislip op de gewenste plek worden geplaatst. Bij een combinatie van de lichtspiegelkast met de wastafelmodule van de fabrikant uit Pfullendorf zorgt een speciaal voor de goed passende, comfortabele montage geconstrueerde adapter er bovendien voor dat beide elementen optisch een naadloos in elkaar overlopende eenheid vormen.

Meer informatie: www.emco-bath.com

Publicatiedatum: 18 november 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties
Anderen bekeken ook