Foto: 2022/Je-badkamer-vernieuwen-met-badmeubels.jpg

Je badkamer vernieuwen met badmeubels

Het hoeft niet moeilijk te zijn om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven.

Guido van Loon

Badmeubels hebben vaak een prominente plek in de badkamer en zijn daardoor erg bepalend voor hoe je badkamer eruitziet. Met een nieuw badmeubel kun je dus al heel wat aan de look veranderen. Je kunt er ook voor kiezen om meteen je hele badkamer aan te pakken. Daar kan Van Heck badkamers je goed bij helpen. Niet alleen hebben ze een ruim assortiment en heb je de vrijheid voor je eigen keuzes, ook zijn er adviseurs die je kunnen helpen.

Jouw stijlkeuze

Misschien heb je een heel eigen stijl en weet je precies wat je wil. Dan kun je dat goed uit laten komen in je badkamer. Bij Van Heck badkamers vind je bijvoorbeeld landelijke badmeubels in een variatie aan stijlen. Landelijk is natuurlijk al een soort stijl, maar binnen die stijl zijn er toch weer nuances die een heel andere uitstraling kunnen geven. Zo zijn er strak vormgegeven landelijke badmeubels, maar ook badmeubels met meer details in de afwerking die meer aandoen als traditioneel landelijk.

Kleuren en materialen

Wat voor stijl je ook kiest, er zijn kleuren en materialen te over. Je vindt vooral houten badmeubels. Die zijn van grenen of van eiken hout. Grenen is gemakkelijker te bewerken en is een zachte houtvorm die weinig meebeweegt met temperaturen. Daardoor is het ideaal om deze te lakken in de kleur die jij maar wil.

Een eiken badmeubel is wel gevoelig voor temperatuurwisselingen en zet daarbij ook uit of krimpt in. Dan is lakken geen goed idee, omdat er scheuren ontstaan in de lak door de beweeglijkheid van het hout. Met bewerking met olie kan een eiken badmeubel in verschillende tinten worden gemaakt. Eiken badmeubels hebben meer houtstructuur zichtbaar dan grenen badmeubels.

Kranen en wasbakken

Minstens zo belangrijk voor de stijl van je badkamer en badmeubel zijn de kranen en wasbakken. Wasbakken zijn er bijvoorbeeld in keramiek of graniet en nog meer materialen. Ook de vorm en kleur kan verschillend zijn, geheel naar jouw wens of op advies van de adviseurs. Kranen waren voorheen misschien vrijwel overal aluminium, inmiddels zien we ook veel zwarte en koperen kranen. En dan hebben we het nog niet eens over het ontwerp van de kraan. Ook daar zijn keuzes in te maken.

Reacties